ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Румъния и България с най-висока смъртност по пътищата за 2018 година

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jun 2019 Новини
16
0
Румъния и България с най-висока смъртност по пътищата за 2018 година

Данните от годишното проучване на европейската транспортна комисия за пътна безопасност (ETSC) за 2018-а отново подреждат Румъния и България на последните две места по смъртност на пътищата и то при положение, че за нашата страна е отчетено подобререние от 10% в смъртните случаи на базата на резултатите от 2017 година.

Според официалният доклад, през 2018 година по българските пътища са загинали 611 човека, докато през 2017-а са били 682. На базата на показанията от 2010 година пък се наблюдава подобрение от 21%.

Въпреки това България заема предпоследното място в подреждането за цяла Европа с общ показател от 87 смъртни случая на милион население, при среден показател от 49 за Европа. Румъния е в дъното на подреждането с показател от 96 загунали на милион население.

Данните от проучването на ETSC сочат, че най-безопасни са пътищата на Норвегия, където се отчитат показател от 20 смъртни случая на милион население, след което се подреждат Швейцария и Великобритания.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: