ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Първата официална кражба на автомобил е регистрирана още през 1896 г.

like0 unlike0
Владислав Георгиев 08 Jun 2013 Новини
123
0
Първата официална кражба на автомобил е регистрирана още през 1896 г.

1896 - на този ден е регистрирана първата кражба на автомобил. Основната версия е че колата на барон дьо Жюлиен, марка Peugeot бил откраднат от сервиза където се намирал за ремонт. Много скоро открили автомобила невредим в предградията на Париж.

1910 - в Германия приключва третото рали за наградата на прин Хенрих Пруски. На 1945 километровата дистанция побеждава австрийския екипаж - Фердинан Порше и Йосип Броз (по-късно Броз става глава на социалистическа Югославия и е известен като Йосип Броз Тито). Автомобила на който се състезават е Austro Daimler.

1938 - американския президент Франклин Рузвелт подписва Federal-Aid Highway Act - специален закон за развитие на мрежа от скоростни автомагистрали на територията на САЩ.

1948 - на изложение в Ню Йорк тържествено е представен прототип на Ford бъдещия модел за 1949 г. В модела са използвани много нови за времето си технологии в сферата на дизайна на купето, който по-късно ще се превърнат в стандарт.

1948 - Фердинанд Порше лично тества двуместен спортен роудстър проект 356-1. Конструиран в една дърводелска работилница в австрийския град Гмюнд под номер 1, този алуминиев прототип ще се превърне в първия автомобил с марката Porsche.

Porsche представи Cayenne Coupe (Видео)

Подобни

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

Европейското подразделение на Honda обяви, че компанията е започнала да приема резервации за първата в историята на марката...

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Трите нови попълнения в мотоциклетната гама на Honda са вече в шоурумовете ни От миналата седмица новият CB 500F пристигна в...

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

Само преди няколко дни ROLLS-ROYCE анонсира най-новото предложение в портфолиото си ексклузивни аксесоари- специално сандъче за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари