ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Проект Golf 8 - предстартовото броене върви по план

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2019 Новини
67
0

Проект Golf 8 - предстартовото броене върви по план

Проект Golf 8 - предстартовото броене върви по план
/add_images/news/062019/s_1560326402_357.jpg
  1. Проект Golf 8 - предстартовото броене върви по план

Golf все още е най-важният автомобил за VW. Той е въплъщение на инженерната душа на Долна Саксония, съименник за цял клас превозни средства и се продава от цели 45 години, вече достигайки бройката от около 35 милиона броя. Никой друг модел на VW не е толкова търсен в Европа, колкото него. Отделът за разработка работи внимателно по операция "Golf 8", която върви вече повече от три години.

Задачата съвсем не е лесна, този модел доказано не търпи революционни промени през годините, но все по-бързите промени в автомобилния сектор не могат да бъдат пренебрегвани. Сред тях е нуждата да се предефинират стандартите в компактния сегмент, особено по отношение на свързаността. Трява да се “демократизират” с новия модел техническите постижения от по-горните класи за да са достъпни за обикновените клиенти. И трябва да направи голяма крачка по посока към автономното управление в масово произведен продукт.

Дебютът на колата е насрочен за октомври тази година и е интересно да се погледне към текущото състояние на работата по проекта. Имаше доста слухове, че следващият Golf ще заптръгне по-късно в производство и в по-малко варианти от планираното. Вече се знае, че осмато поколение на дългогодишния бестселър е със същото междуосие и само с няколко милиметра по-дълъг. Че ще предложи “ цена най-добра в класа" и че дизайнът е освежен много дискретно – нещо което можеше да се очаква, но на клиентите им предстои да преживеят “квантов скок” в работата в мрежата и информационно-развлекателната система.

Последното означава пълна цифровизация на кокпита, плюс 8,5-инчов сензорен екран или десетинчов по избор, като и двете версии ще бъдат достъпни от пускането на модела пазара, плюс всички нови функционалности, като персонализация от облак, цифров автомобилен ключ или естествен гласов контрол. Комуникацията в и с колата, и тази на автомобила с околната среда ще бъде възможно най-актуална, обещават ръководителите на отдела за развитие. Golf 8 винаги ще бъде онлайн, начинът на работа през тъчскрийн е опростена, работи се като таблет, с бутон за начало, плъзгащи се иконки и безплатен произволен достъп.

Степента на изграждане на мрежи при VW е огромна, разработчиците говорят за Golf 8 като нов еталон за свързаност и функционалност. Диаграма, която представлява работата по тази сложна система, изглежда малко като план за суперкомпютър или графично представяне на човешка ДНК - но във всеки случай изключително сложно.

Специалистите обясняват на базата на цифри “фабриката за данни” Auto - още през 2010 г. бяха написани около 10 милиона реда софтуерни кодове за автомобил, вече са 100 милиона - и развитието продължава яко напред. Всичко работи само в мрежа, всяка част общува с всички останали.

От горната информация може да се заключи, че работата по новото осмо поколение на Golf върви изцяло по план, в крайна сметка началото на продажбите може да се забави с няколко дни, но не и началото на доставките на колите към клиентите. И това е напълно нормално, като се има предвид продължителността на проекта за Golf 8 с късия за промишленоста период на подготовка от около три години.

Според VW, първият клиент ще може да разчита на напълно персонализирана кола. Тя може да бъде 1.5 TSI с и без мек хибриден вариант или двулитров TDI. Другите варианти - 1.0 TSI, GTI, GTE, TGI (природен газ), plug-in хибрид, R-Line и R ще следват постепенно.

Ученици от Чепеларе ще представят новия си енергийно ефективен автомобил на Shell Eco-marathon Европа 2019 Започва акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Подобни

760 конски сили за най-мощния сериен Ford

760 конски сили за най-мощния сериен Ford

В началото на годината Ford разкри първите подробности за суперспротната версия Shelby GT500 на Mustang 2020, но запази в...

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

MINI Clubman 2019 с премиера в България (Видео)

Малко повече от месец след световната си премиера, версията 2019 година MINI Clubman вече присъства официално и на...

Nissan произведе 10 000 000 коли в завода си в Съндърланд

Nissan произведе 10 000 000 коли в завода си в Съндърланд

Отбеляза ново производствено постижение в Европа, след като марката отчете 10 000 000 сглобени коли във фирмения си завод...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: