ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Продажбите на елавтомобили спадат в света

like0 unlike0
Auto-Press 07 Nov 2019 Новини
30
0
Продажбите на елавтомобили спадат в света

В Германия електромобилноста отбеляза значителен ръст, както показва всеки месец статистика на Федералната служба за автомобилни превозни средства. Но какво да кажем за елмобилите в глобален мащаб? Въпрос, който редовно се изследва E-Mobility Sales на PwC-Autofacts и наскоро показа много изненадващи открития.

Напълно електрическите автомобили регистрират спад от 2,8% на годишна база през третото тримесечие на 2019 г., като бяха продадени 321 573 бройки, докато хибридните отбелязаха драстичен спад с 23,8 процента до 102 097 продадени бройки.

„Електронната мобилност досега е градско явление, което все по-често се среща в периферията на големите градове в САЩ или в Германия като Мюнхен или Хамбург“ - каза Феликс Кунерт, анализатор в PwCPwC-Autofacts. - “Развитието в отделните региони и страни варира значително. Увеличаването и предлагането на нови електрически превозни средства се развиват днес в изключително трудна икономическа среда.”

Пример за това сега е Китай. Водещият в света пазар на елавтомобили и леки търговски превозни средства, задвижвани от батерии, отбеляза понижение между юли и септември 2019 г., намалявайки с 15,7% за електрически превозни средства с акумулатори и 27,3% за плъгинхибридите с минус 20 процента. Причината за това е обективна - в началото на третото тримесечие правителството в Пекин спря субсидиите за купувачите на този тип автомобили.

За разлика от Китай, продажбите на чисто електрическите автомобили са нараснали средно с около 100 процента на първите 5 европейски пазара на Германия, Франция, Обединеното кралство, Италия и Испания, както и на водещите пазари на Норвегия и Холандия.

В САЩ обаче също има спад на акумулаторните електрически превозни средства от минус 15,5 процента. Според анализаторите причината е явната липса на предлагане на правилния пазарен продукт – e-SUV-та и е-пикапи.

Интерес представлява и ситуацията в Южна Корея, един от пионерите в развитието на превозни средства с електрическо задвижване. Там пазарът на автомобили с акумулаторни батерии тъпче на място, тъй като превозните средства все още не са наложили правилно и чистият електромобил все още е нишов продукт в Южна Корея.

Cybertruck пикапът на Tesla с премиера на 21 ноември Нова батерия се зарежда за десет минути

Подобни

PEUGEOT MOTOCYCLES С ГОРДОСТ СЕ ВКЛЮЧВА В ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД НА ЕЛИСЕЙСКИЯ ДВОРЕЦ С PEUGEOT e-LUDIX

PEUGEOT MOTOCYCLES С ГОРДОСТ СЕ ВКЛЮЧВА В ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД НА ЕЛИСЕЙСКИЯ ДВОРЕЦ С PEUGEOT e-LUDIX

Френският производител Peugeot Motocycles е избран от Елисейския дворец да подкрепи енергийния му преход. Новият електрически...

Мистериозно MASERATI обикаля по улиците на Модена

Мистериозно MASERATI обикаля по улиците на Модена

MASERATI обяви, че през май следващата година ще станем свидетели на премиерата на изцяло нов за марката модел, който за момента...

Това е новата “космическа звезда” на Mitsubishi

Това е новата “космическа звезда” на Mitsubishi

Новият Mitsubishi Space Star ще отпразнува официалната си световна премиера на 28 ноември 2019 г. в Тайланд. Но вече...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: