ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2007 г. саудитски бизнесмен си купува автомобилен номер за „скромните” $6,86 млн.

like0 unlike1
12 May 2013 Новини
249
0
През 2007 г. саудитски бизнесмен си купува автомобилен номер за „скромните” $6,86 млн.

1847 - американецът Уилям Клейтън предлага своя разработка за киломентраж. Неговият roadometer измервал разстоянието изминато от колелото на транспортното средство, в случая конски фургони. Изобретяването на устройството е провокирано от "умората" на Клейтън, който отговарял за измерване на разстоянието изминато от мормонските фургони по време на пътешествието им от Мисури в Юта. Километража отчитал количеството обороти на колелото и от там и като се знае дължината на един оборот се получавало изключително точно измерване.

1957 - цяла Испания и Италия били потресени от трагичната смърт на  маркиз Алфонсо де Портаго (дон Алфонсо Антонио Висенте Едуардо Анхела Блас Франсиско де Борха Кабеса де Вика и Лейтън маркиз де Портаго), един от най - титулуваните люде в Испания. По време на на състезанието Mille Miglia "Миле Миля" в Италия, Алфонсо де Портаго се движел в първата десятка и 120 км. преди финиша пука гума на висока скорост и неговото Ferrari става неуправляемо и се врязва в публиката и убива водача Алфонсо де Портаго, неговия навигатор Едмунд Нелсън и още 11 зрители. След инцидента италианското правителство официално забранява състезанието.

1988 - на автошоу в Чикаго е представен Ford Probe. Дизайна на прототипа оказва огромно влияние на стила на марката Ford.

2007 - на аукцион в Абу-Даби е счупен рекорда по цена на автомобилен номер. Саудитския бизнесмен Талал Хури (Talal Khouri) придобива номер с цифрата "5" за умопомрачителната сума от $6,86 млн. Получените от аукциона средства са предназначени за благотворителност.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: