ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2004 г. Volvo разработват концептa YSS специално за празника на красивата част от човечеството

like1 unlike0
Владислав Георгиев 07 Mar 2013 Новини
187
0
През 2004 г. Volvo разработват концептa YSS специално за празника на красивата част от човечеството

1938 - ражда се Джанет Гатри, първата жена осмелила се да участва в гонките „Инди - 500” и в „500-те мили на Детройт”. Приключва с активната спортна кариера през 1983 г.

1947 - в Регенбург, Германия се ражда Валтер Рьорл (Walter Rohrl), немски автомобилен състезател и заводски тест-пилот на Porsche. Двукратен световен рали шамнион и четирикратен победител в рали „Монте - Карло”.

1962 - със специална награда на American Society of Mechanical Engineers е награден Джордж Дж. Хюбнер, инженер - конструктор в Chrysler. Призанието което получава е във връзка с разработката му на култовия Chrysler Turbine Car - първата кола в Америка с газотурбинен двигател. 

1970 - в Женева дебютира спортното купе на Citroen - SM. Красивият автомобил - плод на сътрудничеството между французите и италианците от „Мазерати” става жертва на кризата в началото на 70-те. Кабрио - версии на модела все още се ползват по време на различни паради.

1991 - Mercedes-Benz представят най-голямата по габарити в историята на S-класата серия W140. Модела се отличава с сензационното количество нововъдения, но една от най-важните отлечителни черти на колата става знаменития двигател V12.

2004 - в навечерието на празника на красивата част от човечеството, конструкторите, инженерите и механиците от автомобилния гигант Volvo разработват концепт на „женски автомобил” - Volvo YCC.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари