ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2004 г. Volvo разработват концептa YSS специално за празника на красивата част от човечеството

like0 unlike1
07 Mar 2013 Новини
187
0
През 2004 г. Volvo разработват концептa YSS специално за празника на красивата част от човечеството

1938 - ражда се Джанет Гатри, първата жена осмелила се да участва в гонките „Инди - 500” и в „500-те мили на Детройт”. Приключва с активната спортна кариера през 1983 г.

1947 - в Регенбург, Германия се ражда Валтер Рьорл (Walter Rohrl), немски автомобилен състезател и заводски тест-пилот на Porsche. Двукратен световен рали шамнион и четирикратен победител в рали „Монте - Карло”.

1962 - със специална награда на American Society of Mechanical Engineers е награден Джордж Дж. Хюбнер, инженер - конструктор в Chrysler. Призанието което получава е във връзка с разработката му на култовия Chrysler Turbine Car - първата кола в Америка с газотурбинен двигател. 

1970 - в Женева дебютира спортното купе на Citroen - SM. Красивият автомобил - плод на сътрудничеството между французите и италианците от „Мазерати” става жертва на кризата в началото на 70-те. Кабрио - версии на модела все още се ползват по време на различни паради.

1991 - Mercedes-Benz представят най-голямата по габарити в историята на S-класата серия W140. Модела се отличава с сензационното количество нововъдения, но една от най-важните отлечителни черти на колата става знаменития двигател V12.

2004 - в навечерието на празника на красивата част от човечеството, конструкторите, инженерите и механиците от автомобилния гигант Volvo разработват концепт на „женски автомобил” - Volvo YCC.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: