ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2003 г. 12 кубински имигранта бягат от режима „по вода” със стар американски пикап

like0 unlike0
23 Jul 2013 Новини
887
0
През 2003 г. 12 кубински имигранта бягат от режима „по вода” със стар американски пикап

1923 - в живота на италианския футболен клуб "Ювентус" уверено навлиза и семейство Аниели. На днешния ден през 1923 г. Едуардо Аниели, сина на основателя на автогиганта FIAT - Джовани Аниели-старши, застава начело на клуба. Именно под ръководството на Едуардо Аниели клуба получава прозвището "старата госпожа" (la Vecchia Signora).

1935 - французина Франсоа Леко започва рекламен пробег по цяла Франция на модела Citroеn 11CV Traction Avant. Той се произвеждал почти година през която са отстранени около 200 дефекта. Начнинаето на Леко било с цел да се покажат всички плюсове на "обновения" Citroеn 11CV Traction Avant. Той изминава общо 400 хил. км. със средна скорост от 64 км/ч. като бил зад волана по 19 часа в денонощието и така доказва изключителната издръжливост на модела.

1941 - фирмата Willys-Overland подписва договор с военното ведомство на САЩ за производството на високопроходимите армейски автомобили Willys MB за времето на цялата Втора световна война. Автомобила се прославя със своята издръжливост и пригодност и е известен под на названието Jeep от G.P. ("джи пи" General Purpose, автомобил с общо предназначение). По-късно Jeep става търговска марка.

2003 - бреговата охрана на САЩ задържа група кубински имигранти опитващи се да доплават до американския бряг на ... Стар Пикап! В кабината и каросерията на неголемия камион марка Chevrolet 1951 г. се намирали общо 12 човека. Пикапа се държал на повърхостта посредством странично закрепени поплавъци изработени от варели и имал монтиран винт който бил свързан с двигателя, плаващия пикап можел да развива до 12 км/ч. на вода.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: