ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 2001 г. на тази дата Jaguar пускат 1,5-милионния си автомобил

like0 unlike0
Владислав Георгиев 12 Jul 2013 Новини
178
0
През 2001 г. на тази дата Jaguar пускат 1,5-милионния си автомобил

1817 - на днешния ден е направена първата крачка към създаването на велосипеда и мотоциклета. Немският изобретател барон Карл Фридрих Кристиан Людвиг Фрайхер Драйс фон Зауерброн, известен още като Карл Драйс демонстрира пред публика своето изобретение Laufmaschine - "машина за ходене". Фактически конструкцията наподобява съвременен велосипед без педали и се задвижвала чрез отблъскване с краката.

1904 - провежда се първото в историята на Америка планинско рали в Маунт Вашингтон, щата Ню Хемпшир. В гонката побеждава Хари Харкнес с автомобил Mercedes Benz с мощност от 60 к.с.

1910 - по време на авиационно шоу на собствения си самолет загива един от основателите на Rolls-Royce, Чарлз Стюарт Ролс, който обожавал небето и летателните апарати не по-малко от автомобилите.

1925 - престижният германския автомобилен клуб Allgemeiner Schnauferl-Club организира автомобилен пробег от Майнхаим до Мюнхен в който приема участие и Карл Бенц.

2001 - Jaguar произвеждат 1,5-милионния си автомобил. Честа се пада на модела XJ, от който първото поколение започва да се произвежда през далечната 1968 г.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Автосалон Женева 2019: Renault и Dacia представят ...

Renault и Dacia анонсираха първите подробности за новостите, които двете марки ще представят по време на започващото в началото на...

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat произведе Tipo № 500 000

Fiat обяви, че по-малко от три години след пазарното му лансиране, в завода на компанията в Бурса, Турция, е бил произведен...

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT: НЕО-ДИНАМИКА

На 18 октомври 2018 г. PEUGEOT SPORT обяви, че ще разработва високодинамична гама от серийни електрически превозни средства. Днес,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: