ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1991 г. Skoda се възражда

like0 unlike0
Владислав Георгиев 16 Apr 2013 Новини
455
0
През 1991 г. Skoda се възражда

1907 - в канадския град Валкур, провинция Квебек се ражда Жозеф Арман Бомбардие (1907-1964), бъдещ конструктор и предприемач. Едно от изобретенията му ще се появи през 1928 г. - автомобил-снегоход на базата на Ford T.

1907 - Едуард Мърфи, собственик на американска фирма за производство на колесни конни екипажи Pontiac Buggy Co., навлизайки в нова сфера - автомобилния бизнес, продава първия си автомобил собствено произодство с марката Oakland. В недалечно бъдеще производството на коли се разширява и компанията от Oakland Motor Car Co. се преименува на Pontiac.

1942 - в Саут Шийлдс, графство Тайн и Уиър, Великобритания се ражда сър Франсис Оуен Уилямс (Francis Owen Garbatt Williams) или Франк Уилямс, един от най-успешнте мениджъри във Формула 1 - Уилямс. През 1978 с подръжката на саудитски шейхове създава тима WilliamsF1.

1946 - в Слайдеил щата Луизиана в следствие от депресия се самоубива Артур Шевроле, автомобилен състезател, конструктор и брат на Луи Шевроле - основателя на едноименната автомобилна компания. Като причина за силната му депресия довела до такова крайно решение се смятали последните му неуспехи в състезанията и сериозните финансови трудности.

1991 - чешката Skoda влиза в състава на немския концерн Volkswagen. Това сливане - вече третото в историята на фирмата за пореден път я спасява, и в настоящият момент марката се развива много успешно.

Днес от 14 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища

Подобни

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция на Пътна полиция, насочена към пешеходците

Приключи специализираната полицейска операция по спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходците. Тя се проведе във...

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Автосалон Женева 2019: TECHART GTstreet RS вдига 100 км/ч за 2.5 секунди

Броени дни преди началото на международното изложение в Женева, специалистът в областта на силовия тунинг TECHART разпространи...

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

Citroen на 100 години – винаги авангарден!

През тази година марката на Двойния шеврон закръгля цял век история – първият й автомобил се появява месеци след завършването на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: