ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1981 г. в Мексико се появява 20-милионния VW Beetle

like0 unlike1
15 May 2013 Новини
210
0
През 1981 г. в Мексико се появява 20-милионния VW Beetle

1871 - в семейството на собственика на фабрика за шевни машини Адам Опел се ражда син Вилхелм. През 1927 г. компанията за автомобили Opel под ръководството на Вилхелм става една от най-ефективните в Германия по производство на масови автомобили.

1918 - "парламента" на неголемия американски остров Нантъкет (Nantucket), щата Масачузетс, гласува за отмяната на пълната забрана за експлоатация на автомобили на неговата територия, тя действала в продължение на 12 години.

1924 - с цел съживяване на бизнеса собствениците на автомобилната компания Аубърн (Auburn) предлагат на Ерет Лобан Корд да застане начело на компанията, но той прави контрапредложение да я изкупи, предложението е прието.

1977 - знаменитото рали Targa Florio прекратява съществуването си като гонка на спортни автомобили по пътища за общо ползване. Последния и решаващ аргумент за промяна на формата на ралито било произшествие в което състезателен автомобил загубил управление се врязва в зрителите в резултат загиват двама, и пет човека са ранени.

1981 - в Пуебло, Мексико от конвейрите на VW слиза 20-милионния Beetle. Автомобила получава по случая специална емблема "20 000 000".

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: