ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1967 г. официално е основана компанията Ford of Europe

like0 unlike0
Владислав Георгиев 14 Jun 2013 Новини
191
0
През 1967 г. официално е основана компанията Ford of Europe

1907 - в Сао Пауло, Бразилия се ражда Франсиско Сако Ланди (Francisco Sacco Landi), бъдещ пилот от Формула 1, известен като Чико Ланди (Chico Landi). Това е пръвият бразилски пилот във Формула 1.

1960 - внука на Хенри Форд, Хенри Форд II, освобождава поста президент на Ford Motor Company. За първи път управлението на компанията преминава в ръцете на човек непренадлежащ към семейство Форд.

1967 - основана е компанията Ford of Europe, която се явява подразделение на Ford Motor Company и отговаря за производството и продажбата на автомобили с марката Ford за Европа и Африка.

1975 - в префектура Тотори, Япония се ражда Рюиджи Мики, известен японски дрифт-пилот. През кариерата си се състезава основно на Nissan Silvia S15 и Toyota Altezza.

1989 - знаменитата американска актриса от унгарски произход Жа Жа Габор удря по лицето полицай от Бевърли Хилс, заради това че я спира за нарушение на правилника за движение. По-късно актрисата била обвинена за нападение над полицая и призната за виновна, присъдата била 72 часа общественополезен труд и 13 хил. щатски долара.

Porsche представи Cayenne Coupe (Видео)

Подобни

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

HONDA започна да приема резервации за електрическата HONDA E

Европейското подразделение на Honda обяви, че компанията е започнала да приема резервации за първата в историята на марката...

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Започнаха продажбите на CB500F, CB650R и CBR650R

Трите нови попълнения в мотоциклетната гама на Honda са вече в шоурумовете ни От миналата седмица новият CB 500F пристигна в...

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

446 000 лева за юбилейна книга на BENTLEY

Само преди няколко дни ROLLS-ROYCE анонсира най-новото предложение в портфолиото си ексклузивни аксесоари- специално сандъче за...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари