ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1958 г. официално е представен един от бъдещите символи на британската империя - Austin-Healey Sprite

like0 unlike1
20 May 2013 Новини
226
0
През 1958 г. официално е представен един от бъдещите символи на британската империя - Austin-Healey Sprite

1841 - ражда се Енрико Бернарди, който през 1882 г. патентовал в университета в Падуа едноцилиндров бензинов двигател с обем 122 куб. см. и мощност от 0,024 к.с. монтиран на триколесен велосипед.

1899 - ню-йоркския таксиметров шофьор Джейкъб Джърман става първият в историята шофьор, който бил арестуван за превишение на скоростта. На Лексингтън авеню в Манхатън той "профучал" с "бясната" скорост от 12 мили в час (около 19км/ч). Заради това задържат и отвеждат в полицейския участък шофьора. По това време в САЩ все още нямало шофьорски книжки, регистрационни номера и закон по който да накажат шофьора и го пуснали да си ходи.

1902 - автомобил Torpedo създаден от инженера Уолтър Бейкър по време на състезание в Ню Йорк се удря в релса и се врязва в публиката, в резултат на което загиват двама души. Вестниците тогава пишат единствено за жертвите от трагедията, без да обърнат и ни най-малко внимание на устройството спасило живота на пилота, обезопасителния колан който бил монтиран в автомобила. По-широко разпространение това средство за защита получава през 70-те години на XX век.

1945 - започва възстановяването на производствения процес в полуразрушения в следствие на Вотрата световна война завод на Mercedes-Benz, който е основан през 1904 г. завод в Унтертюркхайм, Щутгард.

1949 - представените на изложението в Хановър (Германия) модели на автомобили - 170 S и 170 D, камион - L 3250 и автобус - автобуса O 3250 с марката Mercedes-Benz, открват нова ера в автомобилостроенето.

1958 - в Монте Карло (Монако) преставител на British Motor Corporation (BMC) обявава началото на произодството на открит спортен автомобил модел - Austin-Healey Sprite, който по-късно е обявен за символ на британската империя.

1961 - Ford Motor Company завършват автомобил, който бил поръчан от Секретните служби на САЩ за превозването на американския президент. Това било открита лимузина модел Lincoln Continental SS-100-X. Именно в нея през 1963 г. бил убит Джон Кенеди.

2004 - немският каскадьор - въжеиграч Йохан Трабер демонстрира главозаимаващ спектакъл на височина 53 м., той преминава по въжета с автомобил Smart Roadster с 15 км/ч. след две години той сам подобрява рекорда си, но с Ford Fiesta и скорост от 37,7 км/ч

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: