ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

През 1934 г. почива знаменития конструктор Ханс Нибел – бащата на култовия Blitzen Benz

like0 unlike0
25 Nov 2013 Новини
335
0
През 1934 г. почива знаменития конструктор Ханс Нибел – бащата на култовия Blitzen Benz

1844 - ражда се немският инженер Карл Бенц (1844 - 1929), който развива идеята за автомобила, разработва двигател, шаси, защитава свойте изобретения с патенти и организира производство. Основаната от Бенц компания през 1926 г. се обединява с компанията Daimler.

1911 - властите на английското градче Бромсгроув подават иск в съда срещу автомобилната компания Austin Motor Co. затова че по време на изпитанията на моделите на фирмата се разрушава местното пътно платно. Решението на съда било в полза на ищците и на Austin Motor Co. се налага да платят щетите.

1920 - на писта в Бевърли Хилс по време на една от обиколките загива автомобилния състезател и конструктор Гастон Шевроле (1892-1920), който се явява по-малкия брат на основателя на компанията Chevrolet, Луи Шевроле.

1934 - на 54-годишна възраст почива талантливия конструктор Ханс Нибел, разработил модела Blitzen Benz. За своето време това било най-бързото превозно средство, което изпреварва дори и самолетите. С Blitzen Benz са постигнати рекордите от 211,97 км/ч през 1910 г. и 229,09 км/ч през 1911 г. Нибел бил технически директор на централното конструкторско бюро на Daimler-Benz.

1949 - произведен е милионния автомобил а марката Cadillac.

1958 - почива Чарлз Франклин Кетъринг (1876-1958), американски инженер и изобретател, той доразвива идеята за електрическия стартер и създава първия пригоден такъв за масова експлоатация.

1973 - за да остслаби напрежението свързано със световната нефтена криза, президента на САЩ Ричърд Никсън подписва закон забраняващ продажбата на бензин в неделя. Забраната действала до 1974 г.

2011 - в Куба е приет закон който за първи път от половин век насам разрешава покупко-продажбата на автомобили без каквито и да били ограничения. Преди приемането на този закон е било възможно свободно да се купуват и продават единствено модели произведени до 1959 г., т.е. до времето на революцията.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: