ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Преди цели 67 години в Mercedes-Benz създават концепция която ще е актуална още дълги години

like0 unlike2
06 Mar 2013 Новини
299
0
Преди цели 67 години в Mercedes-Benz създават концепция която ще е актуална още дълги години

1896 - по Удуърт авеню (Woodward avenu) в Детройт - бъдещата автомобилна столица на САЩ - преминава първия „екипаж без коне”. Инженера и предприемач Чарлз Брейди Кинг управлява возило собствена конструкция и така той изпреварва с няколко месеца своя приятел Хенри Форд. По време на теста автомобила аварира и случайните наблюдатели предложили конен впряг в помощ.

1900 - на 65-годишна възраст почива Готлиб Даймлер, изобретател, пионер в автомобилостроенето, конструктор и основател на Daimler Motoren Gesellschaft.

1931 - в Щутгарт започва дейност конструкторското бюро на Фердинанд Порше. В началото се разработват мотоциклетни и автомобилни, самолетни и корабни двигатели. Официалната регистрация е на 23 април същата година.

1938 - в Лондон започва подмяната на трамвайте с тролейбуси.

1946 - създадена е първата конкретна концепция на модела Unimog на Mercedes-Benz. Това е универсално транспортно средство от типа камион-всъдеход. Концепцията се развива през годините и се доказва като незаменим помощник във всякави рутинно-всекидневни дейности и екстремни ситуации.

1997 - на Женевския международен автосалон се състои премиерата на Mercedes-Benz А-клас - компактен еднообемен автомобил в които са реализирани около 20 нововъведения.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: