ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Преди 70 години на бял свят се появява култовия Citroen Traction Avant

like0 unlike1
01 Mar 2013 Новини
190
0
Преди 70 години на бял свят се появява култовия Citroen Traction Avant

1888 - ирландксия ветеринар Джон Бойд Дънлоп на велосипеда на сина си вечерта на 1 март изпробва за първи път пневматичните гуми, които на 23 юли същата година ще бъдат патентовани в Англия. За изработката им той използвал отрязък от обикновен маркуч за поливане.

1902 - първия модел Mercedes-Simplex е излязъл от завода на днешния ден, модела се е съхранил до наши дни. През следващите две седмици първите пет клиента ще станат щастливи собственици на небезизвестния Mercedes-Simplex.

1907 - в австрийския град Хиртенберг се ражда Бела Барени (Bela Barenyi), известен автомобилен конструктор. Той работи за автомобилни производители като Steyr, Austro-FIAT и Mercedes. Той има много разработки в сферата на безопасността на автомобила, последно се занимава с проектирането на автомобилни купета.

1934 - на днешната дата е представен Citroen Traction Avant, това е един от първите серийни модели с предно предаване. Проектиран е от Andre Lefebvre и Flaminio Bertoni. В периода в които се произвежда, от 1934 до 1957 от завода са излезли общо 750 000 бройки.

1941 - в завода на Ford в Ривър-Руж е произведен първия военен джип Ford GPW. Той е по лиценз на Willys, за годините на Втората световна война от двете компании са произведени общо 635 хил. бройки.

1973 - в САЩ стартират продажбите на Honda Civic.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: