ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Правилно сядане е важно срещу умората и проблемите - видео

like0 unlike0
Auto-Press 25 Feb 2020 Новини
37
0
Правилно сядане е важно срещу умората и проблемите - видео

Седенето в колата за дълги периоди на пътуване може да увреди гърба ви. Всеки, който предприема дълги пътувания с кола, трябва да обърне внимание на здравословно си разполагане в седнало положение. Специалистите знаят как да го направят. Например облегалката трябва да бъде настроена под ъгъл приблизително 100 градуса спрямо седалката. Институтът Goslar, принадлежащ към застрахователното дружество HUK Coburg съветва, че това осигурява леко наклонена поза, която облекчава мускулите и междупрешленните дискове.

В допълнение, раменете трябва да бъдат подкрепени от облегалката, а воланът трябва да се управлява с леко наведени и свити ръце. „Преместете седалището възможно най-близо до облегалката, така че гръбнакът да се поддържа в естествената си кривина“, - препоръчват експертите. - "Регулирайте седалката така, че да се повдига леко, а бедрата да почиват свободно и педалите да могат да бъдат натискани с малко усилия."

Ако е възможно, дължината на седалката трябва да се регулира така, че да има два до три сантиметра свободно пространство между гърба на коляното и предния ръб на седалката. Препоръчително е също винаги да седите възможно най-високо.

Когато регулират облегалката за глава, водачите трябва да имат предвид, че тя поддържа цялата глава. Това е гарантирано, ако горните краища на облегалката и главата съвпадат. Разстоянието до задната част на главата трябва да бъде два сантиметра.

Болката може да бъде предотвратена с прости упражнения дори по време на шофиране. Пример: натиснете за кратко гръб на седалката или издърпайте раменете до ушите. Напрегнете мускулите си за около десет секунди и след това ги освободете отново. Това подобрява кръвообращението.

При по-дълги времена на чакане, например в задръстване, пред светофар или на гранични пунктове, могат да се извършват и по-сложни упражнения. Ето какво казват експертите - „Отпуснете се на мястото си, протегнете ръцете си нагоре и притиснете ръцете си към покрива на колата“. След това задръжте налягането за три до шест секунди, след това отпуснете мускулите - и поемете дълбоко въздух.”

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: