ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Повредените автомобили на скенер

like0 unlike0
Auto-Press 08 Nov 2019 Новини
47
0
Повредените автомобили на скенер

Специално за auto-press.net от Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Изкуственият интелект (AI) намира все повече места за приложение, съдействайки за намаляване времето използвано в продължителни процеси на изследване. TÜV Rheinland иска да автоматизира проверката на повредените автомобили с негова помощ. Най-новият пример за това са отчетите за щети и стойности, с които експертите документират състоянието на превозните средства.

Експерт по уврежданията има нужда от 20 до 30 минути за оглед на колата в зависимост от щетите. “Новите системи - скенери с размер на малка автомивка могат да направят това за 30 секунди”, казва Андреас Блекер, управляващ директор за щети и оценка в TÜV Rheinland. - “Независимо от нововъведението експертизата на нашите експерти ще продължи да бъде търсена - например да използваме данните за определяне на действителния размер на щетите."

С помощта на скенера експертите могат да се съсредоточат повече върху възможни повреди във вътрешността на автомобилите, проучване на електронната система и преглед на извършената поддръжка и ремонт. Защото сега не съществува дигитален файл за превозни средства.

Системата е повече от иновация в предприятието. „Това е сърцевината на нашата стратегия за дигитализация“, подчертава д-р мед. Матиас Шуберт, ръководител „Мобилност“. - „Това е добър пример за това как дигитализацията ще ни направи по-ефективни и ще осигури по-високо качество за нашите клиенти.“

Бързото и задълбочено откриване на щети - от градушки и драскотини до птичи изхвърляния - работи чрез комбиниране на камери, осветление и софтуер за анализ с много AI. Типичните химически изгаряния на боята, които експерт може да разграничи само с ръка и нокът от безобидно защитно отлагане, системата улавя за нула време.

За да придобие технологичното ноу-хау, наскоро тестващата компания пое стартиращата технология на Bochum „adomea“, изполвайки я в TU Dortmund. Компанията е разработила система за автоматизирано откриване на щети, така наречената MIKo система (система за идентификация на мобилни превозни средства). Тя създава цялостно и подробно изображение на „външната кожа“ на превозно средство за по-малко от минута.

Системата се използва например за проверка на щети от градушка на моторни превозни средства от името на застрахователните компании. Други възможни приложения включват ефективното разследване на лизинговата възвръщаемост, превозните средства под наем или други големи паркове за евентуални щети.

За повечето доставчици на услуги досега експертите ръчно идентифицират щети по превозните средства. Новата система не само работи много по-бързо, но според TÜV Rheinland предлага и постоянно високо качество, тъй като всички щети се записват автоматично и обективно в рамките на една минута.

TÜV Rheinland също иска да превърне системата в международна сензация - в обхвата на приложението за скенера е например повреда на автомобила след мащабна градушка на градушка или изследване на евентуални щети на нови превозни средства след транспортиране.

Тестващата компания също използва технологията, за да предоставя на компаниите експертни мнения в международен план. „Засега нашият бизнес за оценка е основно фокусиран върху германския пазар“, казва шефът за мобилността Шуберт. Въпреки това, с експертни доклади за превозни средства, сега ще бъде все по-възможно да се отварят пазари в световен мащаб. По-специално, цифровите и по този начин лесно мащабируеми услуги биха били подходящи и търсени.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: