ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Porsche Carrera Cup - 30 години и продължава

like0 unlike0
Auto-Press 15 Nov 2019 Новини
408
0
Porsche Carrera Cup - 30 години и продължава

Porsche Carrera Cup е институция. В продължение на 30 години серията е гост на състезателните писти и за много фенове на моторните спортове нещо като майката на всички едномарковишампионата. Вече е ясен и състезателният календар за сезон 2020.

Специален акцент в него ще е кръгът част от легендарните 24 часа на Льо Ман. Във френската класика на дълги разстояния гонката започва заедно с Porsche Carrera Cup France. В календара има общо шест кръга от ADAC GT Masters, по едно в програмата на немското първенство за туристически автомобили (DTM) и в

Льо Ман.

Всички кръгове се карат в по две гонки с две 30-минутни спринт състезания. В Мост (Чехия) ще има двудневен тест преди сезона. Първият кръг от купата Carrera ще е вОшелслебен с ADAC GT Masters.

„Очакваме вълнуващ сезон през 2020 г. с две серии от висок клас, а състезанието в Льо Ман ще бъде връхна точка само заради специалната атмосфера и впечатляващата история на събитието“, заяви Хуруи Исак, ръководител на проекта на Porsche Carrera Cup Германия.

Първото състезание от серията Porsche Carrera Cup Германия беше през 1990 г. в белгийската писта Золдер и до днес са проведени над 300 състезания.

През миналия сезон всички пилоти се състезаваха един срещу друг с актуалната версия на модела - Porsche 911 GT3 Cup с мощност 485 к.с. (991 II). За много от пилотите Купата Карера беше и решаващата стъпка в кариерата им. Рекордьор на поредицата в момента е Майкъл Амермюлер. Той има 17 победи в състезанието, което го прави засега и най-успешният пилот в историята на Porsche Carrera Cup Germany.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: