ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Peugeot е-208 набира сериозна популярност

like0 unlike0
Auto-Press 09 Oct 2019 Новини
48
0
Peugeot е-208 набира сериозна популярност

Все повече купувачи се насочват към електромобилите. Тази потребителска нагласа не се пропуска от нито един сериозен производител, какъвто е и концернът PSA. И резултатите са вече налице...

Новото поколение на компактния хечбек Peugeot 208 е съвсем отскоро на пазара и търсенето му постоянно се увеличава. От компанията споделят, че вече имат голям брой предварителни поръчки, като една четвърт от тях са за електрическия вариант на модела.

Става дума за Peugeot e-208, който има електродвигател с мощност 100 кВт/136 к.с. и акумулатор с капацитет от 50 кВтч, осигуряващ пробег с едно зареждане от 340 км, измерен по европейската методика WLTP.

Популярноста на модела потвърждава и дори надхвърля прогнозите на компанията. В тях се предполагаше че електроверсията ще поеме около 10% от продажбите на новия модел. Сега се оказва че според броя на предварителните заявки може да се очаква потенциално нарастване на дела на елверсията до 20%!

Планираното годишно производство на новия модел е 300 000 екземпляра, в който според коригираните прогнози на компанията доста сериозна част ще се падне на напълно електрическия вариант на новия 208. Във Франция цената на модела тръгва от 32 000 евро.

От PSA, обаче, държат още един силен коз в ръката си – напълно идентичния от техническа гледна точка Opel Corsa-e, за който се очакват още повече реализации, защото в Германия цената му тръгва с 500 евро по-надолу и пазарът е по-голям от френския.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: