ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Пътищата на Великобритания най-безопасни в Европа!

like0 unlike0
Auto-Press 15 Apr 2019 Новини
128
0
Пътищата на Великобритания най-безопасни в Европа!

По данни на комисията на Европейския Съвет по Безопасност на пътното движение (ETSC) пътищата на Великобритании си остават най-безопасни в Европейския Съюз. През миналата 2018-а година на пътищата на тази страна са регистрирани 28 смъртни случая на един милион население. В тази неприятна класация следват Дания с 30 смъртни случая на милион население и Ирландия с 31.

Най-високо е нивото на смъртните случай на един милион население в Румъния – 96, недалеч от дъното сме и ние в България – 88, наши съседи в дъното на класацията са още Латвия - 78 и Хърватска - 77.

С най-високи темпове съкращава смъртността по пътищата си Словения в сравнение с 2017-а година пътно-транспортните произшествия със смъртни случаи са се намалили през 2018-а година с 13%.

Като цяло по пътищата на страните-членки на Европейския съюз през миналата 2018-а година са загинали 25 хиляди души. Както отбелязват от комисията по безопасност, средният показател за смъртността при пътно-транспортни произшествия в Евросъюза е мръднал незабележимо надолу – едва с един процент.

По думите на изпълнителния директор на ETSC Антонио Авенозо, в течение на последните пет години движението към подобряване безопасността на пътищата в Европейския съюз е минимално. Евросъюзът е все още далеч от целта на Комиссията за съкращаване два пъти на броя на смъртните случаи по пътищата от в периода от 2010-а годинаа до 2020-а година и почти нулево ниво на смъртността и сериозните травми към 2050-а година.

“Държавите-членки на Европейския съюз трябва да предприемат смели и енергични действия в тази посока – да засилят наказанията за нарушаване правилата на пътното движение, да предприемат значими мерки по отношение на проблеми като превишаване на скоростния режим, управление на автомобила в нетрезво състояние, отвличане на вниманието зад волана. Трябва да се осигури и необходимата безопасна инфраструктура, особенно в нашите градове и села” - заявява Авенозо.

В края на миналия месец Европейската комисия одобри законопроект от миналата година, предвиждащ мерки по повишаване безопасността на пътното движение в Евросъюза. След официалното му одобрение от новия Европейски парламент и страните-членки на Европейския съюз този септември, законът ще влезе в пълна сила през май 2022-а година за новите, още не разработени автомобили, а от май 2024-а година за новите версии на вече представени на пазара модели.

Новостите предвиждат задължително въвеждане в стандартното оборудване на превозните средства на редица системи, които в момента не се предлагат или са налични като допълнителна екипировка срещу заплащане. В това число са системата за автоматично задействане на спирачната система с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, интелигентен ограничител на скоростта, възможност за вграждане на алкохол-тестери при камионите, черни кутии (Electronic Data Recorder), които да съхраняват важна информация в случай на пътен инцидент и други.

Английският бизнес потенциално губи по 21 млрд лири годишно от проблеми в кръстовете на шофьорите

Подобни

Dacia лансира нов корпоративен уебсайт с онлайн конфигуратор

Dacia лансира нов корпоративен уебсайт с онлайн конфигуратор

От началото на юни месец сайтът на марката Dacia в България е с нова, по-модерна визия. Новият портал е в съответствие с обещанието...

Всички електромобили на Volkswagen с 8 години заводска гаранция

Всички електромобили на Volkswagen с 8 години заводска гаранция

Днес Volkswagen разпространи нова информация за изцяло новия си електромобил ID.3, който ще бъде пуснат в серийно...

Това е новото Renault ZOE (Видео)

Това е новото Renault ZOE (Видео)

Днес Renault разпространи първата информация, снимки и видео на новата версия на 100% електрическия модел ZOE. За новото ZOE от...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: