ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Opel Ascona - пионерът на катализатора в Европа

like0 unlike0
Auto-Press 21 Jul 2020 Новини
114
0

Opel Ascona - пионерът на катализатора в Европа

Opel Ascona - пионерът на катализатора в Европа
/add_images/news/072020/s_1595314802_147.jpg
  1. Opel Ascona - пионерът на катализатора в Европа

Преди 35 години Opel Ascona 1.8i беше оглави технически контрола на замърсяването на въздуха и блесна като първата немска кола с каталитичен конвертор, разработен за Европа. Преди това бяха инсталирани само модифицирани катализатори от САЩ на GM.

Малко след това Opel оборудва с катализатори цялата си моделна гама - от Corsa, Kadett и Ascona до Rekord, Monza и Senator. Opel стана и първата европейска марка, предлагаща трипътни каталитични конвертори като стандартно оборудване.

В сравнение с този на конвенционален автомобил, дизайнът на превозно средство с катализатор изисква много промени. Например заради това че преобразувателят излъчва много топлина, когато достигне работната си температура от 600 градуса по Целзий. Следователно чувствителните към топлината компоненти и купето трябва да бъдат защитени с топлинни екрани.

По това време Opel предлага не само превозни средства с фабрично инсталиран трипосочен каталитичен конвертор, но и комплект за преоборудване за по-стари автомобили. Производителят на автомобили не искаше да се задоволи само с разработването на иновативни технологии - марката на светкавицата наложи и нова позиция в обществените отношения. Компанията предлагаше на клиентите още и възможност активно да научат и разберат всичко за катализаторите и модернизациите.

Днес, 35 години след въвеждането на трипътния каталитичен преобразувател в Ascona 1.8i, Opel все още е с няколко крачки напред по отношение на екологията. След Grandland X като плъгин хибрид и батерийния, напълно електрически Opel Corsa-e, базираната в Рюселхайм компания наскоро пусна и новата Mokka-е, а при вановете Vivaro-e и Zafira-e Life - всички с чисто електрическо задвижване.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: