ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2019 Новини
181
0

Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)

Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
/add_images/news/122019/s_1575705602_426.jpg
  1. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  2. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  3. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  4. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  5. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  6. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  7. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  8. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  9. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  10. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  11. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  12. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  13. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  14. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  15. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  16. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  17. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  18. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  19. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  20. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  21. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  22. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)
  23. Новото Renault Clio: Дай пет! (Видео)

С повече от 15 000 000 реализирани представителя в цялата си история, Clio е истинската емблема на френската Renault. Само от предходното вече- четвърто, поколение са реализирани около 2.6 млн единици от 2013 година насам, като през 2018-а, реализацията му е била на ниво от 451 000 екземпляра, 7681 от които са закупени в България.

Clio е изключително важен за Renault автомобил и това се вижда изключително ясно в неговата пета генерация, която официално присъства и на българския автомобилен пазар. При новото поколение, от френската марка залагат на еволюционни промени по отношение на екстериорния дизайн, истинска революция в купето, високоефективна гама задвижващи агрегати и обещание за една впечатляваща иновация през следващата година.

Екстериорният дизайн на новото Clio, което се отличава с цялостно диодно изпълнение на осветителната си система дори в базовата си версия, следва стилистичната линия на актуалната гама на марката, като комбинира в себе си решения, които напълно го асоциират в семейството на Megane, Captur, Talisman, Kadjar, и Koleos. В предната част на автомобила откриваме по-изтеглени и остри линии и обеми, средната е с издължен профил и загатва за простора в интериора, а задната е изпълнена в класически Clio стил с плавно преливащи се форми, доминирани от красиви обемни светлинни блоково с 3D оформление на елементите и увеличена като габарити и съответно функционалност врата на багажника.

Истинската същност на новата генерация на Clio обаче се крие във вътрешността на автомобила. Крайният резултат от работата на дизайнерите и конструкторите на Renault е продукт, който предлага значително по-приятна, модерна и високотехнологична обстановка, изпълнена с новаторски материали, цветови контрасти и ергономични елементи, с цел постигането на висока удовлетвореност не само при употреба в типичната за автомобила градска среда, но и при по-дълги извънградски пътувания.

След навъртяни около 1000 километра в рамките на малко повече от ден по "прекрасните" ни родни пътища, смеем да твърдим, че на французите им се е получило отлично- след совалката от София до Варна и обратно, умора във водача почти не се наблюдава, което е отлична атестация и за работата на екипа по отношение на шумо- и виброизолацията на купето.

Като обстановка, вътрешността на новото Clio е сериозна стъпка нагоре в сравнение с актуалната му версия, като предлага много повече повърхности и зони, изпълнени с мек и изключително приятен при допир материал. Сериозно е наблегнато и подобряването на ергономията на седалки, качеството на използваните текстили, панелите на вратите и централната конзола.

Много приятно впечатление при новото Renault Clio прави оформлението на предното табло, което е изпълнено в няколко равнини, с разчупени линии, но все така остава ориентирано към водача и спомага за оптималната му видимост върху контролните прибори и работата с вторичните уреди. За последното помага също така и изцяло новия ергономичен волан, с интегрирани по хоризонталните му спици бутони за спомагателните системи. Водачът също така може да разчита и допълнително пространство в областта на колената, благодарение на изцяло новата кормилна колона, която е намалени габарити, както и на по-високо изнесената средна конзола с нов скоростен лост.

Цялостната ергономия на интериора на новото Clio е подобрена осезаемо и благодарение на интегрирането на така наречената Smart Cockpit концепция на конфигуриране на приборното табло и цялата бордова система. Тук от френската марка отново залагат на стратегията си безопасност и свързаност с околния свят. В зависимост от предпочитанията си и нивото на оборудване, автомобилът идва с три вида конфигурации на контролното табло и интегрираната в средата на предното табло бордова система, в това число и с вертикално позициониран и най-голям в класа си информационен екран, както и с изцяло дигитално контролно табло, на което може да се извежда информация според предпочитанията на водача.

Интересна новост при новото Clio е въвеждането в модификационното портфолио на нивото на оборудване RS Line, което идва с тематична и обогатена екипировка изпълнение, в това число със спортни седалки, карбонови апликации, специални за версията 17-цолови джанти, педали с алуминиеви подложки, контрастни шевове и други.

Макар и с 14 мм по-къса и с до 3 сантиметра по-ниска, новата генерация на Clio е с по-просторен интериор, но в същото време и благодарение на изцяло новата платформа (CMF-B), на която е разработена колата, товарната вместимост на багажното отделение е увеличена до 391 литра (+61 литра), а в купето има допълнителни отделения за по-малки багажи с вместимост от 26 литра.

Благодарение на интегрираната си система за интернет свързаност, бордовата такава обещава сериозно надграждане по отношение на функционалността и безопасността, в това число и чрез дистанционни (over-the-air) обновявания. Благодарение на съвместната си дейност с гиганта Google, навигационната система на новото Clio поддържа Google Search за локации, а чрез Easy Link и приложението за мобилни телефони MyRenault водачът може да се възползва от допълнителното удобство от пълната синхронизация на бордовата система с мобилния му телефон.

На допълнителна свобода на избора, собствениците на новото Clio могат да разчитат и благодарение на адаптивната система Multi Sense, която конфигурира автомобила за работа в три основни режима- Спортен, Икономичен и Персонализиран. Допълнително са налични впечатляващ брой възможности за персонализация на екстериора и интериора, както и бордова система за индиректно осветление на интериора с 8 цветови варианта.

Новото Clio стъпва на пазара с богат набор системи за повишаване на пасивната и активната безопасност, част от позициите в който са автоматични фарове, система за предупреждение при наличие на превозно средство в сляпата точка на погледа на водача, разпознаване на пътните знаци, автоматично задействане на спирачната система при опасност от удар, паркинг асистент с подаване на 360-градусова картина на случващото се около превозното средство и други.

Силен акцент по отношение на системите за активна безопасност, които предлага новото Clio е и тази за поддържане на лентата за движение в комбинация с адаптивен круз контрол и функционалност за автоматичен контрол на скоростта в диапазона 0-170 км/ч. Благодарение на радарната си технология, системата е в състояние да ускорява и намалява скоростта, в това число и до пълен покой на автомобила, запазвайки безопасна дистанция с движещото се отпред превозно средство, което е отлично решение за намаляване на стреса при движение в интензивен градски трафик.

Новото Renault Clio стъпва на родния пазар в четири основни нива на оборудване- Life, Zen, Intense и RS Line, три бензинови варианта- 1.0 Sce 75, TCe 100 и TCe 130 конски сили, и две дизелови модификации- Blue dCi 85 и Blue dCi 115 конски сили. Трансмисиите също са три- 5- и 6-степенна ръчна и роботизирана EDC.

Цялостно трансформирано, оптимизирано и надградено като технологии и функционалност, изненадите около новото Clio ще продължат и през следващата година, когато френската марка ще стартира продажбите на първата в историята му версия с хибридно задвижване.

С премиерата на хибридната E-TECH версия на новото Clio, Renault ще направи модела още по-добър вариант за градска мобилност, като обещава възможност за движение в изцяло електрически режим в 80% от случаите на движение в населени места. Хибридната задвижваща система е разработена и патентована от компанията, като в нея са използвани решения и от други марки, част от Алинса. Тя е съставена от специално доработен 1.6-литров, бензинов двигател, два електрически мотора, иновативна предавателна кутия и батерия с капацитет от 1.2 kWh. Благодарение на възможността й да регенерира и запазва енергията, Clio ще бъде в състояние да бъде използвано в изцяло електрически режим в до 80% от случаите на градска мобилност, което ще се отрази на подобрение от до 40% в горивната икономичност в сравнение със стандартно бензиново задвижване.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: