ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новият Mercedes GLS: S-класа в SUV формат

like0 unlike0
Auto-Press 23 Apr 2019 Новини
45
0

Новият Mercedes GLS: S-класа в SUV формат

Новият Mercedes GLS: S-класа в SUV формат
/add_images/news/042019/s_1556006402_26.jpg
  1. Новият Mercedes GLS: S-класа в SUV формат
  2. Новият Mercedes GLS: S-класа в SUV формат

Когато Mercedes представя нова кола, винаги правилно се предполага, че е по-добра, по-голяма и по-красива от предшественика си. Всичко това важи за новия GLS, луксозен SUV от Щутгарт представен на автосалона в Ню Йорк.

Mercedes-Benz GLS е по-голям и по-”благороден” от всеки друг SUV на марката, безспорен SUV модел на трилъчната звезда със 77 милиметра по-дълъг и 22 милиметра по-широк от своя предшественик. В полза на пътниците отзад е отишло увеличаването на пространството им заради нарасналото с 60 милиметра междуосие. Налице е и трети ред, електрически автоматично сгъваеми седалки. При сгъването и на втория ред седалки товарното пространство в колата достига 2400 литра. За първи път Mercedes предлага и вариант с две единични седалки във втория ред на новия GLS за още по-голям комфорт на пътниците.

Под капака на GLS 580 4Matic е разположен хибриден агрегат - електрифициран V8 двигател с EQ Boost, работещ с 48-волтова система и интегриран стартов генератор. Благодарение на "E-Active Body Control", активното 48-волтово шаси, Mercedes обещава "превъзходен комфорт на окачване, гъвкаво управление и високи възможности за офроуд".

Отвътре, наред с други неща, прави впечатление информационната развлекателна система MBUX с два сензорни екрана в 11,6-инчов формат, чийто изкуствен “интелект” не е с предварително конфигурирани команди, а се научава да разбира желанията на потребителя. На разположение е и автоматичен климатичен контрол с пет зони.

Новият Mercedes-Benz GLS е представен на международното автомобилно изложение в Ню Йорк (19-28 април, 2019 г.). За дилърите в САЩ и Европа новият луксозен SUV ще е наличен към края на годината, а самият GLS се произвежда в завода на марката в Тускалуза, щата Алабама, САЩ.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: