ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новият ID на VW е с пробег от 550 километра

like0 unlike0
Auto-Press 27 Jun 2019 Новини
225
0
Новият ID на VW е с пробег от 550 километра

Електрическото ID.3 на Volswagen трябва да влезе в производство по-късно тази година. Компактният автомобил получава батерия от последно поколение. Според производителя, в момента неговите литиево-йонни батерии позволяват пробег с едно зареждане до 550 километра и по този начин колата е вече удобна и за по-дълги разстояния.

За издръжливостта на батерията, бъдещите собственици на ID модели също не трябва да се тревожат. Защото Volkswagen иска да даде гаранция, че батериите дори след осем години или 160 000 километра все още имат поне 70 процента от използваемия си капацитет. Междувременно VW приема, че около 50% от всички зареждания ще се извършват у дома и 20% на работа.

Нова програма на компанията е специално насочена към поставянето на стенни зарядни кутии - Wallbox. Те могат да бъдат инсталирани у дома или в компании и да работят с мощност на зареждане до 11 килоВата (AC, AC). Предимството: в сравнение с обичайната 230-волтова електрическа мрежа е че времето за зареждане се намалява значително - мощността чрез Wallbox трябва да е достатъчна за зареждане на батерията през нощта или по време на работа отново до 100%.

VW ще предлага батериите наскоро в различни размери /капацитет/, които се задават от собственика на идентификатор. Така при бъдещи пътувания и използване на автомобила само в града, собственикът ще похарчи по-малко пари, защото ще си поръче акумулатор с по-малък капацитет. От друга страна, тези, които често пътуват на дълги разстояния, ще изберат по-голяма батерия. Това прави възможните приложения по-гъвкави. В зависимост от типа на батерията и превозното средство могат да се постигнат максимални разстояния от около 330 до 550 километра (според методиката за измерване WLTP).

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: