ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нови подробности за алианса на Volkswagen и Ford

like0 unlike0
Auto-Press 29 May 2020 Новини
246
0
Нови подробности за алианса на Volkswagen и Ford

Volkswagen и Ford обявиха, че двете компании очакват подписването на финалното споразумение, което ще постави реалното начало на сътрудничеството между двата автомобилни гиганта в областта на споделянето на платформи и технологии.

От Volkswagen и Ford анонсират, че компаниите ще си сътрудничат в три основни области, като първите ще бъдат в тази на електрификацията и търговските автомобили, и потвърждават, че алиансът между тях не предвижда вътрешно придобиване на акции.

Според плана за сътрудничество между Volkswagen и Ford, специално разработената модулна платформа за електромобили на VW Group- Modular Electric Toolkit (MEB), ще бъде използвана от Ford за един електрически модел в Европа. Друга опорна точка на съвместната дейност ще бъде въвеждането от страна на лекотоварното подразделение на Volkswagen (Volkswagen Commercial Vehicles) на някои пазари на пикап, разработен от Ford.

Други два проекта, по които ще работят Volkswagen и Ford ще бъде разработката на градски ван за доставки от страна на Volkswagen Commercial Vehicles, докато Ford ще отговаря създаването на друг такъв в сегмента от до 1 тон.

Възможно също така и е развитие в областта на системите за автономно управление, в това число и инвестиция в Argo AI.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: