ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Нова батерия се зарежда за десет минути

like0 unlike0
Auto-Press 07 Nov 2019 Новини
44
0
Нова батерия се зарежда за десет минути

Изследователи от американския университет в Пенсилвания са разработили литиево-йонна батерия, която може да се презареди в рамките на десет минути, а също така може да се похвали с голям капацитет. Това може би е решение за един от основните проблеми, спъващи засега пробива на електромобилността.

Докато конвенционалният автомобил може да бъде напълнен с гориво за само няколко минути, зареждането на електрическите превозни средства отнема от половин до 8-10 часа, дори и на съвременните станции за бързо зареждане.

Конвенционалните батерии не могат да се зареждат толкова бързо, тъй като развиват изключително високи температури, което може да доведе до пожар.

Изследователската група, ръководена от експерта Чао-Ян Ванг, сега е намерила начин за справяне с този проблем. Те са покрили графитния анод на акумулатора с тънък никелов филм, който не позволява литиевите йони да се утаят върху него. Това обикновено се случва по време на бързо зареждане и често води до късо съединение. Според екипа новата батерия вече е преживяла 1700 цикъла на това бързо зареждане без повреди и проблеми.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: