ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Напълно автоматизирана паркинг услуга от Ford и BOSCH (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 27 Aug 2020 Новини
374
0
Напълно автоматизирана паркинг услуга от Ford и BOSCH (Видео)

За голяма част от водачите, управлението на автомобила е удоволствие, но за много от тях, паркирането не е от любимите му елементи. За да спести това неудобство, а и за допълнителна безопасност, както за автомобила, така и за останалите участници, Ford Motor Company, Bedrock и Bosch стартират програма, с помощта на която страните демонстрират възможностите на напълно автоматизирана паркинг услуга на затворени пространства.

За функционирането на системата за автоматично паркиране и последващо извеждане на автомобила от позицията, колата на Ford разчита на V2I (автомобил-инфраструктура) комуникация, която подава информация за актуалната ситуация на локацията и определя маршрут, по който да се придвижи превозното средство до свободното паркинг пространство. Системата е в състояние да регистрира намиращи се в опасна близост пешеходци или обекти и при наличие на такива преустановява движението на колата моментално.

Автоматизацията на паркирането стартира от специално обозначена зона, където водачът спира своята кола, излиза и стартира процедурата чрез приложение за мобилен телефон. Отново чрез приложението и на същата позиция, шофьорът "привиква" своето превозно средство.

От Ford коментират, че автоматизираната паркинг услуга е в състояние да реши не само проблема с едно неприятно за голяма част от водачите упражнение, но и дава възможност на паркинг-операторите за оптимизиране на наличната си база. Според изчисления на компанията, тази система е в състояние да гарантира с до 20% повече паркинг-позиции.

PEUGEOT лансира електрическия e-BOXER SEAT обновява гамата

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: