ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешната дата американците за първи път виджат Ford Mustang

like0 unlike0
17 Apr 2013 Новини
215
0
На днешната дата американците за първи път виджат Ford Mustang

1911 - американецът Чарлз Кетъринг подава патентна заявка за изобретения от него електростартер за автомобили. Повод за създването му била нелепата смърт на Байрон Картър, американски автомобилен пионер и близък приятел на Хенри Лиланд. Картър почива на 6 април 1908 г. заради усложнение на пневмония, която получава на моста Belle Isle в Детройт по време на опити да запали автомобила си с манивела.

1964 - на днешната дата е първата публична поява на Ford Mustang. Новия модел бил в две модификации - купе и кабриолет. Малко по-късно била проведена широка рекламна кампания във вестници и телевизия, която се оказва изключително успешна и в първия ден на продажби в дилърските центрове се събрали опашки от нетърпеливи купувачи.

1969 - на международният автосалон в Ню Йорк е представен Ford Maverick.

1999 - от един от най-северните населени пунктове на Русия - Хатанга бил даден старт на експедиция до Северния полюс с участието на високопроходими автомобили "Марш" производство на дъщерната фирма на АвтоВАЗ - "Бронто". Автомобилите са конструирани на база Лада "NIVA" и по завдоска спецификация се водят - снегоблатоходи. Експедицията завършва с пълен успех.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: