ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На днешния ден през 2007 г. е конструиран най-големия мотоциклет в света

like0 unlike0
22 Nov 2013 Новини
808
0
На днешния ден през 2007 г. е конструиран най-големия мотоциклет в света

1893 - в Лос Анджелис се ражда Харли Ърл (1893-1969) - бъдещият главен конструктор на корпорация General Motors, най-известното творение през кариерата му е Corvette.

1900 - от производствените цехове на Daimler Motoren-Gesellschaft излиза първия автомобил с мощност от 35 к.с. и нова конструкция, който ще стане и първия Mercedes. Модела бил конструиран за Емил Елинек, който искал с помоща на новата си придобивка да привлече вниманието на любителите на качествени автомобили. Той бил толкова уверен в автомобила си че поръчал още 36 броя, за благодарност фирмата кръщава автомобилите на името на дъщеря му Мерседес.

1919 - британската компанията Morgan представя своя нов модел, триколесения Aero

1941 - открит е „Пътя на живота” през заледеното Ладожско езеро до обсадения Ленинград. Първият конвой е от 60 камиона ГАЗ-АА, под командването на капитан В. А. Порчунова натоварени с ръжено брашно. 

1960 - първата серия ЗАЗ-965 се оправя към купувачите.

1962 - полицията в Рим получава два автомобила Ferrari 250GTE. Под капака на патрулните коли се криел 12-цилиндров V-образен двигател, който ускорявал автомобила много над 200 км/ч. Още в първия ден едната от патрулките се спуска в преследване на нарушител, но полицая не се справя с мощния автомобил на мократа след дъжда настилка и полицейското Ферари се разбива.

2007 - на днешния ден в немското градче Цили е завършен най-тежкия мотоциклет в света. Двадесет немски ентусиаста след около 5 хил. работни часа изработват мотоциклет тежащ 4740 кг., който се задвижвал от 12-цилиндров двигател от съветски танк Т-55 развиващ 1000 к.с. За управлението на возилото било нужно 2-метрово кормило.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: