ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Маринов взе купата на V1 в Стара Загора

like0 unlike0
115
0

Маринов взе купата на V1 в Стара Загора

Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
/add_images/news/102014/s_1413810002_62.jpeg
  1. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  2. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  3. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  4. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  5. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  6. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  7. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  8. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора
  9. Маринов взе купата на V1 в Стара Загора

Безмилостна автомобилна надпревара между 9 пилоти от България, Турция и Азербайджан се разигра в състоялия се тази неделя в Стара Загора пети кръг от състезанието на V1 Challenge. Националният шампионат отново предложи на феновете на моторния спорт високи скорости и адреналин на паркинга на Park Mall в Стара Загора на специално обособено трасе за предпоследния кръг от състезанието.

Началото на автомобилния фестивал бе поставено с атрактивна почетна обиколка на града с Volkicar автомобилите, които огласиха централните булеварди на Града на липите. 

Купата за първо място грабна Искрен Маринов с време 00:04:30.545, който за пореден път демонстрира професионализъм зад волана и добри технически умения с мощния автомобил. На второ място се класира победителят от Пловдив и Русе – Костадин Щерев, с време 00:04:31.460, който до последно се бори за първа позиция. Костадин Щерев бе най-бърз сред пилотите с постигнато време от 00:43:93 и заслужено получи специалната награда на DHL за най-бърза обиколка в Стара Загора. Трето място зае чаровната Диана Стоянова с време 00:04:40.191, която участва във всички кръгове, проведени до момента от V1 Challenge България. Дамата винаги показва целеустремено пилотиране и стабилност зад волана наред с пилотите мъже.

В петия кръг взеха участие още познатият от състезанията в Русе и Бургас – Таксин Тунч от Турция, който сега се класира шести, 17-годишният победител от Азербайджан – Гюлхюсеин Абдуалев, заел пето място в това състезание, Симеон Донов, познатият от състезанието във Варна Иво Цонев и двама нови пилоти в шампионата с Volkicar – Георги Атанасов и Рени Радева, които за първи път се състезават с мощните автомобили.

Още на квалификациите, които определят позициите на състезателите на стартовата решетка, се разрази напрегната надпревара между всички участници, водени от спортния хъс за победа. В първата група стартираха Таксинтунч Тин от Турция, Иво Цонев и Рени Радева. Рени отпадна още на една от първите обиколки.  Напрегнат автомобилен двубой се разрази между Тин и Цонев. Автомобилът на Цонев поднесе на един завой, което бе причината да изостане.

Втората група стартира с Абдуалев, Иво Цонев и Таксин Тунч, и Диана Стоянова. В първите няколко обиколки Диана Стоянова начело поведе уверено групата, следвана от Тин, Цонев и Абдулаев. На една от обиколките оранжевият Volkicar на Тин поднесе и той чувствително изостана от останалите в групата. Иво Цонев се амбицира и на последната обиколка успя да изпревари дамата пилот – Диана Стоянова.

На стартовата решетка на третата група заеха позиция Георги Атанасов, Симеон Донов, Иво Цонев и Диана Стоянова. Въпреки че участва за първи път в състезанието на V1 Challenge, Георги Атанасов поведе обиколките със стабилна преднина, следван от Донов, Цонев и Стоянова. В една от обиколките колата на Иво Цонев поднесе и се завъртя, което предостави шанс на Диана Стоянова да го изпревари.

На финала първи стартира Искрен Маринов, след него Костадин Щерев, следван от Симеон Донов, Георги Атанасов и Диана Стоянова. Всички пилоти, класирали се за финала, демонстрираха умения и хъс за победа пред очите на 5-хилядната публика на трасето. На една от обиколките Георги Атанасов си извоюва трета позиция в надпреварата, но последва неочакван обрат – сблъсък между него и Симеон Донов. Това доведе до дисквалифициране на двамата пилоти от състезанието. Този автомобилен развой класира Диана Стоянова на трето място на финала на петия кръг на V1 Challenge България.

Зрителите станаха свидетели както на оспорваната надпревара на пилотите, така и на атрактивни автомобилни демонстрации като специалното Volkicar шоу с участието на Мис Автомобилизъм и нейния отбор от красавици от Hyundai. Във всеки кръг шоуто поднася нови изненади на феновете и висок адреналин. За първи път в Стара Загора в него взеха участие едновременно четирите момичета, които се довериха на безспорните професиoнални умения на пилота с Vоlkicar, обикалящ с автомобила на една ръка разстояние всяка от тях.

Дрифт шампионът Павлин Пенев и Иван Демирев впечатлиха публиката с уникален танц от колела и пушеци. В адреналиновата демонстрация имаха възможност да участват и няколко гости на състезанието като подарък от партньора на V1 Challenge - DHL. 

Специални изненади за публиката бяха подготвили и чаровните момичета на Lassa, а красавиците на Еlf забавляваха зрителите с интересни игри. На церемониалното награждаване пилотът, постигнал най-бързата обиколка на състезанието, бе награден от DHL. Купите и шампанското връчиха Hyundai, a паричните награди - момичетата на Lassa. 

След 6-ото финално състезание ще се съберат най-добрите точки от 5 състезания и пилотът, получил най-много точки, ще стане победител в V1 Challenge Bulgaria. При равенство в събраните точки автомобилният пилот с най-много първи и втори места по време отделните турове ще бъде обявен за шампион.

Класиране от кръг V, Стара Загора

Позиция Пилоти Точки от състезанието Сумирани точки от 5-те състезания до момента

1 Искрен Маринов 10 36

2 Костадин Щерев 8 36

3 Диана Стоянова 6 18

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: