ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Лотус: Кими все още е мотивиран да печели

like0 unlike0
24 Oct 2013 Новини
167
0
Лотус: Кими все още е мотивиран да печели

Шефът на Лотус Ерик Булие смята, че слабата форма на Кими Райконен в последните състезания е в резултат на по-доброто представяне на съотборника му Ромен Грожан.

Райконен се наложи над съотборника си в началото на сезона и в един момент имаше преднина от почти 100 точки пред Грожан. Французинът обаче показа качествата си и успя да скъси дистанцията с Райконен след като направи няколко страхотни състезания и се качи на подиума в последните две надпревари.

Мнозина смятат, че спада в представянето на Райконен е в резултат на завръщането му във Ферари през следващия сезон, шефът на Лотус обаче има свое виждане за нещата.

"Не мисля, че причината е в подписването на договора с Ферари. Причината е силната форма на Ромен Грожан, който подобри много представянето си напоследък. Миналата година Грожан също беше на ниво, след което обаче формата му спадна и това се отрази на представянето му. Сега той отново показва класата си и успя да победи Кими в последното състезание в Япония."

Лотус изоставаха от Ред Бул, Ферари и Мерцедес в средата на сезона, но сега отбора се завърна в борбата за второто място в шампионата при конструкторите след като подобри значително темпото си. Лотус бяха единствените, които успяха да се доближат до представянето на Ред Бул в Корея и Япония и показаха, че ще бъдат фактор в борбата за второто място в конструкторския шампионат.

"Направихме някои подобрения и те дадоха очаквания резултат. Признавам, че беше хазартен ход, но съм горд с това, което постигнахме с по-дългата база на болида и цялостната аеродинамика по него."

"Хубаво е да виждаш как работата ти се отразява на темпото на болида и резултатите в състезанията. Радвам се, че успяхме да подобрим представянето си в квалификацията, като в същото време успяхме да запазим доброто си състезателно темпо."

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: