ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Крум Дончев поведе в купата на Европа

like0 unlike0
60
0
Крум Дончев поведе в купата на Европа

Победителите от 2009 г. в рали „Хърватска” Крум Дончев и Петър Йорданов завършиха в тазгодишното 41-во издание на втора позиция в генералното класиране за Европейското рали трофи. Състезанието бе кръг от шампионата на Хърватия и купата на Европа. 

 

Надпреварата с център град Пореч се проведе в периода 2 - 4 октомври 2014 г., като в първия ден се състоя шейкдаун за последни настройки по автомобилите, а по-късно през деня и церемониалният старт, който даде началото на ралито. На следващия ден екипажите бяха изправени пред 8 скоростни отсечки, като в третия етап екипажът на "Глобул Рали Тийм" спука предна лява гума и се наложи в етапа да бъде сменена. Крум и Петър увеличиха темпото си и спечелиха всички оставащи 5 отсечки за деня.

 

В последния ден оставаха 6 скоростни етапа до края на надпреварата. "Глобул Рали Тийм" нямаше технически проблеми по своя Ford Fiesta R5 и завърши успешно на втора позиция в генералното класиране за купата на Европа. В крайна сметка отборът отново е лидер преди последния старт в Австрия.

 

„Беше много трудно състезание. Съжалявам, че не премина по начина, който очаквахме, тъй като по

време на третия скоростен етап спукахме предна лява гума и се наложи да я сменим в отсечката. Пътят бе много тесен и нямаше къде да я сменим, и изгубихме изключително много време, близо 5 минути, след което се наложи да увеличим темпото си. Щастливи сме, че взехме максимума точки за купата на Европа, която е основната ни цел. Предстои ни последният кръг в Австрия, за което състезание трябва да бъдем изключително подготвени. Състезанието е идния месец (06. - 08.11)”, каза Крум Дончев след края на състезанието в Хърватия.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: