ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Катастрофата на Бианки и политиката - основните теми в Сочи

like0 unlike0
49
0
Катастрофата на Бианки и политиката - основните теми в Сочи

Керванът на Формула 1 пропътува 8000 км от "Сузука" до изцяло новата писта "Сочи Аутодром", а основните теми в падока са катастрофата на Жул Бианки в Япония и политическата ситуация в страната. 

Германия бе една от страните, които най-силно изискваха налагането на санкции на Русия, но телевизията RTL не смята да бойкотира състезанието - "Като телевизия не можем да бойкотираме, защото имаме задължения, които трябва да спазим. В същото време обаче ще повдигнем някои въпроси в предаването и ще попитаме хората на пистата как се чувстват относно ситуацията", казва говорителят на медията пред Welt.

"Не бих искал да вземам политическа страна. Формула 1 е спорт и трябва да имаме позитивно мнение, че най-накрая сме в Русия. Това е нова държава, нов пазар", коментира двукратният шампион Мика Хакинен. 

Политическата ситуация се е отразила и на продажбата на билети. "Имаше много дискусии за санкции и когато тези неща спряха и се видя, че нямат нищо общо със състезанието, изведнъж започнахме да продаваме между 500 и 800 билета дневно", коментира Ричард Кригън, бивш шеф на кръга в Абу Даби, който е консултант на организаторите в Сочи. Според него катастрофата с Бианки е хвърлила тъмна светлина над първия уикенд на Формула 1 в Русия - "Трябва да направим всичко възможно да не спираме да подобряваме сигурността. И да учим от всичко". 

Във връзка с инцидента в Япония Sauber пристигат в Русия в много депресивно настроение. "Все още сме шокирани от това, което се случи миналата седмица, и не можем просто нормално да продължим, както досега. Всичко, което правихме до този момент, изглежда незначително", коментира Мониша Калтенборн, шеф на отбора. 

Harley-Davidson може би скоро със скутер, но той няма да е първият им - видео

Подобни

Вижте музея на Mercedes-Benz и трилъчните класики от хола си

Вижте музея на Mercedes-Benz и трилъчните класики от хола си

160 превозни средства и общо 1500 експоната в архитектурно високо оценена сграда - това е музеят на Mercedes-Benz. С повече от 800...

УАЗ пикап вече и с автоматик - видео

УАЗ пикап вече и с автоматик - видео

Относително ниските й цени в Русия и сериозната подготовка на машината за каране из лоши пътища, улесненият ремонт направиха пикапа...

И доставчиците в режим на криза

И доставчиците в режим на криза

Ако автомобилното производство спре, големите доставчици като Continental, ZF, Bosch или Schaeffler също трябва да спрат....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: