ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

77 години от появата на първия автомобил на легендарната марката Cord Model 810

like0 unlike1
27 Jan 2013 Новини
229
0
77 години от появата на първия автомобил на легендарната марката  Cord Model 810

1899 – белгийския автомобилен състезател Камил Женатци (Camille Jenatzy) с прозвището „Червения дявол” поставя рекорд с автомобил с електродвигател – 49,932 mph (80,35 км/ч).

1900 - в Милано предприемача Чезаре Изота и тримата братя Фраскини – Виченцо, Оресте и Антонио, основават фирмата Societa Milanese Automobili Isotta, Fraschini & C. Първоначално компаняита е продавала френски автомобили, но в последствие започват да произвеждат собствени луксозни модели. Компанията съществува и до настоящия момент, но се занимава с разработата и производството на корабни, индустриални, железопътни и др. под. двигатели за граждански и военни цели.

1936 – под ръководството на дизайнера Гордън Бюриг (Gordon M. Buehrig) излиза първия автомобил от легендарната марка Cord Model 810. Марката е на небезивестния за американското автомоилостроене Ерет Л. Корд (Errett L. Cord) основал Auburn Automobile Company. Интерестното е че това е първият американски автомобил с предно предаване и независимо предно окачване.

1965 – Карол Шелби, известен американски автомобилен състезател и конструктор представя пред широката публика модела Shelby GT-350, който е създаден на базата на Ford Mustang. Моделите Shelby в последствие се превръщат в една от емблемите на американското автомобилостроене.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: