ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

На тази дата през 1860 е представен първият двигател с вътрешно горене

like0 unlike1
24 Jan 2013 Новини
1479
0
На тази дата през 1860  е представен първият двигател с вътрешно горене

1860 - белгийският инженер Жан-Етиен Леноар оформя патент на изобретения от него двигател с вътрешно горене. Двигателя бил двутактов с електрическо запалване, на принципа на парните двигатели, с едно бутало което работи и в двете посоки. С появата на четиритактовия двигател с вътрешно горене на Ото, двигателя на Леноар губи позиции поради ниската ефективност и мощност.

1903 - Карл Бенц обявява официално че се оттегля от непосредственото ръководство на Benz & Co.Rheinische Gasmotoren-Fabrik, и остава само като член на надзорния съвет.

1907 - един от пионерите в авиацията, американеца Глен Къртис, който по това време се увлича и от разработката на мотоциклетни двигатели, поставя неофициален рекорд за скорост със собственоръчно конструиран мотоциклет - Curtiss V-8. Събитието се случва в Ормонд-Бийч (Ormond Beach, Florida) щата Флорида. Мотора развива 136,29 мили в час (приблизително 220 км/ч). Този рекорд на автомобил е постигнат едва 4 години по-късно през 1911 г.

2003 - на 81 години почива Джовани (Джани) Аниели (1921-2003), внук на основателя на компанията Fiat Джовани Аниели-старши, почетен председател и главен акционр на Fiat. По време на управлението на Джани Аниели-внук, Fiat от семейна компания се превръща в една от най-крупните промишлени групировки в Италия. По негово време също така се сключва историческото за автомобилната индустрия съглашение между Fiat и тогавашния СССР, в резултат на Волга се появява един от най-големите автомобилни заводи в Русия.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: