ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

General Motors е първата компания в света, която започва серийно производство на дизелови двигатели

like2 unlike0
Владислав Георгиев 19 Jan 2013 Новини
498
0
General Motors е първата компания в света, която започва серийно производство на дизелови двигатели

1904 – Томас Едисон получава патент за „Електромобил, в който двигателя може да бъде удобно и ефективно използван за зареждане на батерия”. Модела представлява неголям парен двигател, който задвижва ротор-генератора и така се зарежда акумулаторната батерия.

1938 – американската автомобилна компания General Motors първа в световната история започва серийно производство на дизелови двигатели за леки автомобили.

1955 – в Ню Йорк в хотел Waldorf-Astoria в рамките на поредното авто-шоу Motorama пред публика е представен модела Cadillac Park Avenue – прототип на легендарния модел Eldorado Brougham.

1960 – на заседание на Съюза на немските инженери в мюнхенския Deutsches Museum пред специалисти и преса е демостриран роторния бензинов двигател KKM 250 констрикция на немския инженер Феликс Ванкел (Felix Wankel). В Мюнхен е показан и автомобила 1958 Spider на автомобилната компания NSU, на който е монтиран такъв двигател. 1958 Spider развивал 150 км/ч благодарение на мощността от 54 к.с. 

1978 – в Германия е сглобен последния Volkswagen Beetle. По този повод дори в американските печатни издания се появява специален некролог.

2002 – пред широката публика в Барселона е представен спортния McLaren-Mercedes MP4-17. Спортния автомобил разработен от конструктора Ейдриън Нюи за тима на McLaren участва във Формула 1.

2007 – в Пекин се открива първия в Китай ресторант от веригата McDonald's, който работи по схемата drive-through – посетителя прави поръчка, получава я и я плаща без да излиза от автомобила си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на:

Коментари