ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

127 години от създаването на първия автомобил в света

like0 unlike4
18 Jan 2013 Новини
1277
0
127 години от създаването на първия автомобил в света

1886 - в този ден е завършен първия в историята автомобил, който по-късно получава и първия официален патент. Става въпрос за двуместен модел с големи колела със спици конструиран от Карл Бенц. Возилото се задвижва от четирирактов бензинов двигател с водно охлаждане и мощност от 0,9 к.с.. А първия автомобил който е пуснат в производство е оборудван с 1,7 литров двигател, в периода 1886 - 1893 г. са продадени 25 автомобила от типа Motorwagen.

1908 - на автомобилното шоу в Торино, автомобилния състезател и конструктор Винченцо Ланча (Vincenzo Lancia) представя първия модел на своята собствена фирма - Lancia Alfa 12 HP (Tipo 51).

1919 - в Лондон е основана автомобилната компания Bentley Motors  - производител основно на лускозни автомобили. С марката Bentley също така има и немалко спортни автомобили, но това не е основно направление на автопроизовдителя. От 1998 година легендарната марка е собственост на Volkswagen Group.

1937 - стартира серийното производство на първите руски лимузини в тогавашния СССР - ЗИС-101. Производството им продължава до 1941 г. и са произведени 8752 бройки в различни модификации.

1952 - компанията Willys-Overland, която създава проекта на легендарния американски военен джип участвал във Втората световна война, се завръща в цивилния живот с двуместен спортен модел на автомобил под названието Willys Aero.

2009 - корпорацията General Motors на грандиозен аукцион в Скотсдейл щата Аризона продава около 200 автомобила от своята музейна колекция. Много експерти обясняват това със затрудненото финансово положение на фирмата, но от корпорацията опровергават слуха с твърдението че автомобилните компании периодически провеждат подобни разпродажби.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: