ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Какъв е приходът на автокомпаниите за една секунда?

like0 unlike0
Auto-Press 28 Aug 2020 Новини
408
0
Какъв е приходът на автокомпаниите за една секунда?

Съвременният ритъм на живот, който се характеризира с невероятна динамика, изисква бързи действия и максимална мобилност от човека. Колата отдавна се е превърнала в идеален помощник за спестяване на време и решаване на много проблеми. Всяка година автомобилната индустрия се развива все по-бързо и се превръща в истинска движеща сила на световната икономика, оказва значително влияние както върху икономиките на страните, така и на световната като цяло.

Само през 2019 г. 92 милиона автомобила са слезли от конвейерите на различните компании. Разбира се, те имат различно ниво, обем на производство и продажби, както и рентабилност. Сред тях се открояват 19 от най-големите, приходите на които достигат най-високите проценти. Аналитичната компания Parts Geek цитира данни за приходите на тези автомобилни гиганти в секунда и те наистина са впечатляващи.

Лидер в този показател е германската Volkswagen Group с брутен приход от 290,2 милиарда долара, което съответства на 9202,88 долара в секунда. Toyota е на второ място с приходи от 272,3 млрд. долара, което е 8634,58 долара в секунда. Тройката на лидерите затваря Ford с показатели от 156,0 млрд. долара и 4946,73 долара. В същото време бързо развиващата се компания Tesla, цената на електрическите превозни средства на която е доста висока, е на последно място в класацията с показател за брутен оборот от 780,06 долара в секунда.

Palace Auto Varna 2020 се провежда до края на седмицата Amazon купува рекорден брой електромобили от Mercedes-Benz

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: