ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Животът на живо същество е по-важен от строшеното автостъкло!

like0 unlike0
Auto-Press 30 Jul 2019 Новини
40
0
Животът на живо същество е по-важен от строшеното автостъкло!

Вътрешноста на колата се загрява на слънце като фурна. За разлика от вътрешната температура в купето, 35-40-е градуса по Целзий, навън са направо освежаващи. Заключени деца или животни в загрятото превозно средство, могат да са в смъртна опасност. От внимателните минувачи наоколо се изискват бързи действия тук. Но какво трябва да се вземе предвид при спасяването?

На първо място трябва бързо да потърсите в близост шофьора на автомобила, съветват експерти на компанията за автомобилни стъкла Carglass. Ако никой не го намери бързо, човек трябва да се обърне към полицията или пожарната в следващата стъпка. Но ако децата или животните в купето са видимо увредени или дори безсилни, чакането не е вариант според експертите.

Страхът от правни последици кара много минувачи при спешни случаи да не ударят прозореца на автомобила. Това обаче не се смята за престъпление – напротив - задължени са по закон да помагнат. Независимо от това, трябва да се документира ситуацията чрез снимка или видео и, ако е възможно, да помолите други минувачи като свидетели.

Но как правилно да ударите стъклото, без да застрашавате себе си или хората и животните вътре в колата? По принцип не трябва да се опитва счупване на предниото или задно стъкло. Експертът на Carglass Роланд Уилкс препоръчва: "Изберете страничния прозорец, който е възможно най-далеч от хората или животните вътре и го ударете близо до ръба с остър предмет, като чук или остър камък при което стъклото напълно е унищожено. "

И продължава - "За да не се нараните по време на спасителната операция, по възможност трябва да носите ръкавици или да увиете ръцете си с яке или нещо подобно, като при удара е препоръчително да си обърнете лицето и така да се предпазят очите. За да избегнете порязвания, първо отстранете счупените парчета от вътрешния ръб на прозореца и след това отворете врата през дръжка във вътрешността, в противен случай може да се наложи внимателно да приберете обитателите през счупения прозорец“ - обяснява Роланд Уилкс.

След това децата или домашните любимци трябва бързо да бъдат поставени на сянка и снабдени с вода до пристигането на полицията и спешните служби.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: