ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

JAGUAR ТРИУМФИРА И В СПОРТА

like0 unlike0
Auto-Press 19 Feb 2020 Новини
40
0

JAGUAR ТРИУМФИРА И В СПОРТА

JAGUAR ТРИУМФИРА И В СПОРТА
/add_images/news/022020/s_1582128002_324.jpg
  1. JAGUAR ТРИУМФИРА И В СПОРТА

Новозеландският автомобилен състезател Мич Евънс с победа за Panasonic Jaguar Racing на Формула Е

Автомобилният състезател на Panasonic Jaguar Racing, Мич Евънс, спечели еПри на Мексико 2020 г. с едно от най- впечатляващите представяния във Формула E. Преминавайки финалната линия с над четири секунди преди класиралия се на второто място Антонио Феликс да Коща, Мич Евънс контролираше надпреварата още от първата обиколка.

С 26 точки в актива на британския състезателен отбор, Евънс е начело на първенството с една точка, а Panasonic Jaguar Racing е на второ място в отборното класиране.

Мич Евънс, #20, сподели: “Този резултат е доказателство за упоритата работа на екипа след проблемите, които имахме в Сантяго. Важно беше да покажем на какво е способен Jaguar I-TYPE 4 не само за една обиколка, а по време на цялата надпревара. След изпреварване на Андре Лотерер на първия завой поех преднина и след това се съсредоточих върху това да я задържа и да бъда максимално ефективен. Този уикенд наистина показахме темпото си и сега планът е да постигаме тези резултати през целия сезон.”

Джеймс Баркли, Директор на тима Panasonic Jaguar Racing: „Какво състезание - страхотен ден за отбора и за всички от Jaguar! Мич и екипът направиха безупречно представяне днес и ни донесоха една убедителна победа. Това е много важен момент за екипа и цялата упорита работа се изплати днес. Ще се постараем да повторим същия резултат и в Маракеш. "

Panasonic Jaguar Racing се отправя към Маракеш на 29 февруари 2020 г. за шести кръг от шампионата на ABB FIA Формула E.

Jaguar се върна към автомобилните състезания през октомври 2016 г., като стана първият премиум производител, който се присъедини към автомобилния шампионат за едноместни открити болиди с електрическо задвижване ABB FIA Формула E. През 2019 г. тимът печели еПри в Рим - първата победа на Jaguar в международния автомобилен спорт от 1991 г. насам.

Panasonic Jaguar Racing проектира собствен задвижващ механизъм за състезанията на Формула Е, който включва двигател, трансмисия, инвертор и задно окачване. Всичките 12 отбора, които са част от автомобилния спорт, спазват еднакви изисквания за контрол на разхода и отделянето на въглероден диоксид. Това позволява на екипа да се съсредоточи върху разработването на по-ефективни и леки електрически двигатели за бъдещите еко автомобили Jaguar Land Rover.

Освен изцяло електрическата си концепция, Формула Е е уникална за моторните спортове заради местата, на които се провежда. Шампионатът се състои по улиците на световни мегаполиси, включително Дирия, Хонгконг, Саня, Рим, Париж, Ню Йорк и завършва с двудневна надпревара в Лондон.

*Източник: www.jaguar.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: