ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

JAGUAR LAND ROVER бори стреса зад волана с изкуствен интелект (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jul 2019 Новини
687
0
JAGUAR LAND ROVER бори стреса зад волана с изкуствен интелект (Видео)

JAGUAR LAND ROVER работи по иновативна система за повишаване на безопасността и комфорта на водача, а и на всички негови пътници и другите участници в ъптното движение.

Новата технология на JAGUAR LAND ROVER е изградена около работата на изкуствен интелект, който регистрира настроението на водача и на базата на това конфигурира интериора по такъв начин, че да предразположи шофьора към успокояване.

За работата на изкуствения интелект се разчита на насочена към лицето на водача камера, която следи биометричните му показатели и прави оценка на моментното му състояние. При регистриране на стрес или изнервеност, системата е в състояние да конфигурира отоплението, вентилацията, климатичната инсталация, мултимедията и цветовите нюанси на интериорната осветителна сситема по такъв начин, че шофьорът да почувства допълнителен комфорт и да се намали нивото му на стрес.

От JAGUAR LAND ROVER споделят също така, че компанията провежда тестове с подобна система и за пътниците на задните седалки. Ако изкуственият интелект регистрира умора, той е в състояние да подаде команда за намаляване на осветлението, затъмняването на стъклата и повишаването на температурата, за да могат пасажерите да заспят по-лесно.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: