ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

И Opel се предаде на тока с новата Corsa

like0 unlike0
Auto-Press 07 Jun 2019 Новини
262
0

И Opel се предаде на тока с новата Corsa

И Opel се предаде на тока с новата Corsa
/add_images/news/062019/s_1559916002_638.jpg
  1. И Opel се предаде на тока с новата Corsa
  2. И Opel се предаде на тока с новата Corsa
  3. И Opel се предаде на тока с новата Corsa
  4. И Opel се предаде на тока с новата Corsa

Преди броени дни марките Opel/Vauxhall на групата PSA анонсираха електрически вариант на шестото поколение на бестселъра си Corsa - Opel Corsa-e и Vauxhall Corsa-e (с десен волан). Tези два компактни хечбека ползват същата платформа e-CMP, която е залегнала в друг модел на групата PSA - Peugeot e-208 и DS 3 Crossback E-Tense и ще съставят сериозна конкуренция на сегашния първенец на пазара на електромобили в Европа – Renault Zoe.

Opel обяви официално, че компанията вече приема заявки за закупуването на изцяло електрическата версия Corsa-e на новото поколение на хитовия за марката модел. Пилотната серия на електромобила - First Edition, се предлага както на цена от 32 900 евро, така и на лизинг срещу 299 евро на месец. Първите доставки на електромобила Opel Corsa-e ще бъдат осъществени през пролетта на следващата година.

От Opel избраха най-популярния си модел за да се включат сериозно в процеса на електрификация. Opel Corsa е абсолютен бестселър на немската марка с над 13.6 милиона продажби от първото си появяване на пазара през 1982 г. Corsa помогна на милиони да се радват на мобилноста в живота си, а днес вече предлага това и без емисии на вредности. Интересен момент е че електрическият вариант на новото поколение ще бъде предложено първо за поръчки, още преди бензиновия и дизелов вариант на автомобила.

Opel прави коли вече повече от 120 години и винаги търси да предложи нови технобогии на колкото се може по-широка аудитория. Новата Corsa-e идва с напредничава електрическа технология, осигуряваща пробег от над 330 км с едно зареждане на акумулатора си, мерено по метода WLTP1, което я прави напълно подходяща за ежедневна експлоатация. Акумулаторът е с капацитет от 50 кВтч и може да бъде бързо зареден до 80% от капацитета му за само половин час.

Corsa-e може да се зарежда по няколко начина - през приложен към колата кабел от стандартната елмрежа през зарядно на стена или пък в високоскоростно зарядно, като акумулаторът има пълна осемгодишна гаранция.

В колата има вградено зарядно /on-board charger/ с мощност 7.4 кВт при еднофазно зареждане или 11 кВт при трифазно /пълното презареждане с него става за пет часа/. Процесът на зареждане може да бъде проверяван с помоща на специалното приложение “myOpel”, което позволява оптимизация на времето за зареждане и разходите по него.

Пробегът може да бъде регулиран от водача чрез избирането на един отри възможни режима на движение - Normal, Eco и Sport. Sport увеличава динамичноста на коата и нейната пъргавина с малка загуба на пробег. В режима Eco Corsa-e значително увеличава пробега си.

Corsa-e е с мощност от 100 кВт/136 к.с. и предлага максимален въртящ момент от 260 Нм. Това й позволява да се ускорява от място до 50 км/ч за само 2.8 секунди, 100-е хваща за 8.1 секунди - характеристики на истински спортен автомобил.

Corsa-e изглежда много динамично заради спортния си дизайн, компактните си габарити от 4.06 метра, спадащият назад покрив, който е и с 48 мм по-нисък от този на предишното поколение, без да се губи пространство за главите на пътнците и колата си остава практичен модел с пет места. Модерният интериор предлага напълно цифров кокпит и може да се поръча и с кожена тапицерия. Седалката на водача, например е свалена надолу с 28 мм, надолу е свален и центърът на тежеста на автомобила, което помага да се подобри динамичноста и пътната устойчивост на модела.

Елкорсата предлага технологии и системи за подпомагане на водача, които до вчера се намираха само в автомобилите от по-високите пазарни сегменти. Сред тях са адаптивните светлини IntelliLux LED® matrix , които Opel предлага за пръв път в сегмента на малките автомобили на пазара. Осем LED eлемента се контролират от последно поколение предна камера с висока резолюция, като постоянно се нагласява светлинния поток към пътната ситуация и околноста.

Благодарение на новата камера системата за разпознаване на пътните знаци получавадопълнителна информация, като LED знаци, а ограниченията на скорост са запазени в системата и също се идкарват на дисплей. Адаптивният контрол на скороста е базиран на показанията на радар, като тази система а и наблюдението на страничните слепи зони имат премиера също в новата Corsa.

Новата инфотеймънт система на автомобила дава възможност за пълна свързаност на шофьора и пътниците в колата. Мултимедийната навигация е със 7-инчов сензорен екран, а топ-вариантът й - Multimedia Navi Pro предлага дори 10-инчов, както и телематичната нова услуга “Opel Connect”. Много полезни са функции като Live Navigation с информация за трафика в реално време, директно свързване с крайпътна асистенция, спешни повиквания и други.

Opel Corsa-e/Vauxhall Corsa-e – кратка техническа характеристика:

Акумулатор 50 кВтч с гаранция за осем години или 160 000 км пробег за 70% oт капацитета, пробег с едно зареждане около 330 км (205 мили) мерено пo цикъла WLTP, електрически мотор с мощност 100 кВт/136 к.с. и въртящ момент от 260, ускоряване от място до 50 км/ч за 2,8 секунди, от 0 до 100 за 8.1 секунди, бордово зарядно – при еднофазно зареждане с мощност 7.4 кВт или 11 кВт при трифазно (5 часа за пълно зареждане с последното), бързо зареждане до 80% за 30 минути с използването на CCS DC с мощност до 100 кВт.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: