ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Hyundai Motor с уникална система за адаптивно автоматично превключване на предавките

like0 unlike0
Auto-Press 20 Feb 2020 Новини
46
0
Hyundai Motor с уникална система за адаптивно автоматично превключване на предавките

Hyundai Motor обяви, че компанията е разработила уникална за индустрията система за автоматизирано и оптимизиращо превключване на предавките на трансмисията, която е в състояние да предложи и имплементира оптимална последователност на базата на анализ на пътя напред и на фона на моментния трафик.

Новата система на Hyundai Motor се нарича ICT Connected Shift System и от компанията анонсират, че след получаването на около 40 патента, тя ще намери място в оборудването на бъдещите автомобили на Hyundai и Kia.

За функционирането си, системата на Hyundai Motor разчита на набор данни, които получава и анализира в реално време чрез множество сензори и радари, както и на базата на картата и въведените в нея данни, като надморска височина, наклон на пътя, радиус на завоя и други, на 3D навигационната система на превозното средство.

На базата на събраните данни, системата предвижда оптимална последователност и имплементира схемата автоматично.

По време на тестове в условия на път с много завои, системата ICT Connected Shift на Hyundai Motor е отчела понижение в броя на превключванията на предавките от 43% в сравнение с автомобил, който не е оборудван с иновативната технология. Успоредно с това е било отчетено и понижение от 11% в броя на активациите на спирачната система.

От Hyundai Motor дават и няколко други примера за подобряването на ефективността чрез ICT Connected Shift, в това число задействане на режим моторна спирачка при наближаване на спускания, области с ограничение на скоростта и други, а когато се предвижда необходимост от рязко ускорение, като при включване на матистрален път, системата автоматично задейства спортния режим на работа автомобила, като след осъществяването на маневрата връща предварително избраният режим.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: