ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

HONDA с три награди RED DOT. Електрическата HONDA E с отличие BEST OF THE BEST

like0 unlike0
Auto-Press 31 Mar 2020 Новини
410
0
HONDA с три награди RED DOT. Електрическата HONDA E с отличие BEST OF THE BEST

HONDA обяви, че по време на изданието 2020 година на престижния конкурс за дизайн RED DOT, компанията е получила три награди, в това число и върховото отличие BEST OF THE BEST за изцяло новата си 100% електрическа кола HONDA E. Останалите две признания за марката са в категорията смарт продукти и за CBR1000RR-R Fireblade SP, и увеличават успешната история на фирмата в конкурса RED DOT, признание в който през годините получиха Honda S2000 през 2001 и Civic през 2006 (Red Dot: Best of the Best), както и Accord Tourer през 2008 и Insight през 2009 (Red Dot).

HONDA E е поредната стъпка, която марката прави към реализирането на стратегията си за електрификация на 100% от гамата си в Европа до 2025 година. Създаден с идеята да предложи изчистен и функционален дизайн, високи технологии и изцяло електрическо задвижване за градска употреба, новият модел на марката ще стъпи на пазара с иновативната система Side Camera Mirror, при която класическите външни огледала са заменени от компактни камери и два 6-инчови екрана.

HONDA E е оборудвана с мощен 136 или 154 конски сили електрически мотор и литиево-йонна батерия с капацитет от 35.5 kWh, а автономността на електромобила е до 220 километра. От компанията анонсират, че при наличие на инсталация за бърз заряд, презареждане до 80% е възможно за около 30 минути. Със задно задвижване, електромобилът ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за около 8 секунди.

HONDA E ще предложи функционалност и бордови виртуален асистент, който ще се самообучава на базата на натрупан опит.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: