ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Хибриден дизел за BMW X5 и X6

like0 unlike0
Auto-Press 13 Feb 2020 Новини
40
0
Хибриден дизел за BMW X5 и X6

BMW вече електрифицира SUV версиите си X5 и X6. Трилитровите дизелови двигатели са оборудвани с мека хибридна система, която не само трябва да осигури по- добра динамика, но и по-ниска консумация и повече комфорт при шофиране. Първите електрифицирани модели на всъдеходните модели ще бъдат доставени през май.

Благодарение на битурбо зареждането с променлива геометрия на турбината, новите версии X5 xDrive40d и X6 xDrive40d могат да предложат мощност от 250 кВт / 340 к.с. Максималният въртящ момент от 700 Нм вече е наличен между 1750 и 2250/ мин. Дизелът се подкрепя от хибридна система с 48-волтова технология, която може да добави още 8 кВт / 11 к.с.

Новият хибриден агрегат добавя според BMW „характерно и уверено задвижване“. Мощността се “приземява” през всичките колела чрез 8-степенна автоматична кутия Steptronic. И двете версии спринтират от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди. Стандартната консумация в зависимост от модела и гумите е от 5,2 до 6,4 литра на 100 километра.

В резултат на поддържащия ефект на 48-волтовия старт-генератор, BMW обещава бързи и удобни реакции на колата при смяна на натоварването й. Шестцилиндровият двигател се изключва и рестартира отново много внимателно, също е възможна функция за “плаване”, при която двигателят не само се отделя от задвижването, но и напълно се изключва. Баварците все още не са коментирали цените, но за ориентация дизелът с най-висок клас X5 M50d се предлага от 94 600 евро, X5 xDrive30d с 265 к.с. от 70 800 евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: