ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Готвач на Ferrari в F1 посети България

like0 unlike0
32
0
Готвач на Ferrari в F1 посети България

Тайните от кухнята на Формула 1 разкри  Карло Касони, който е главен готвач в моторхоума на Ferrari от 2000 до 2005 г. и Honda в следващите две години. Италианецът е на посещение в България по повод готварската Metro академия и финалния конкурс за рецепти с продукти Mutti, където е съдия.

  

"Най-приятната част от работата ни е по време на състезанието. Тогава е много тихо при нас, защото всички в моторхоума гледат телевизорите. Във Ferrari има закон, че не се сервира храна и напитки по време на състезание, за да могат хората да се фокусират върху него. Но преди и след надпреварата сме много натоварени", коментира Касони пред Auto Bild България. 

Любимият му пилот е Михаел Шумахер и в момента готвачът страда, че германецът е в много тежко състояние. "От приятел във Ferrari знам, че реагира на съпругата си с движения на окото и мускули на лицето. Трагедията е много голяма. Шуми, както и Барикело имат специфични изисквания. Шумахер закусва с ябълков сок, хляб с мармалад, също така фреш от ягоди или портокал, богати на витамини. Но много лека закуска. За обяд Михаел обича салата, в която има пиле и лук. Барикело предпочита паста с доматен сос или зехтин с пармезан. Шуми предпочита за вечеря спагети с чесън и екстра върджин зехтин и пеперончини. Преди състезания двамата се хранят с нещо леко. Паста или месо на скара като телешко и пилешко", поясни Касони. 

 

Главният готвач и всички от моторхоума пътуват по 220 дни в годината, а доставката на пресни храни в различните точки на света не е лесна. На състезателен уикенд се приготвят по 1300 ястия и 50 кг паста всеки ден. "Тайната на вкусната паста е времето за готвене. В моторхоума на Ferrari я приготвяме "ал денте". Това означава почти приготвена или 9 минути варене в солена вода и 2-3 минути соте със сос. Разбира се, също качеството на пастата. Във Ferrari ползвах само "Де Чеко", "Мулизана" и "Рустикела", издава главният готвач, който от Ferrari преминава след това в Honda. "Дженсън Бътън е много добър човек и харесва италианска и японска кухня. През цялото време смесва паста с японска риба, суши и сашими. Също така различен тип салати. Обича и десертите." 

 

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: