ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Fordzilla : FORD навлиза и в електронните спортове (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 20 Aug 2019 Новини
26
0
Fordzilla : FORD навлиза и в електронните спортове (Видео)

FORD обяви, че компанията предприема стратегическа офанзива в нова посока, като поставя началото на програма по организирането на национални и общ европейски отбор по електронни спортове.

Идеалният старт за това е Gamescom. Панаирът на компютърните игри ще се проведе от 20 до 24 август 2019 г. в Кьолн. В зала 8 производителят на автомобили предлага на присъстващите възможност да се насладят на редица игрови изживявания, от 4D тръпки до екшън в аркаден стил. Подробности за участието на Ford в електронните спортове също ще бъдат обявени.

Европейският филиал на Ford вече е редовен гост на панаира, който привлича стотици хиляди посетители от повече от 100 страни всяка година. През 2018 г. компанията представи Ranger Raptor в Gamescom, версията за изпълнение на най-продавания пикап в Европа. През 2017 г. геймърите, които караха най-бързите виртуални обиколки на щанда на Ford, се класираха за истински състезателни преживявания във Focus RS на известната верига Spa-Francorchamps в Белгия.

А за тези, които са повече у дома в реалния свят на PS, нека само да кажем, че терминът е-спорт се отнася до конкуренцията между компютърните геймъри. Явлението се проследява онлайн от милиони хора и се провежда и на най-големите арени в света. Между другото, в света на виртуалните игри има и щедри парични награди.

От FORD споделят, че ежедневно милиони по целия свят застават зад игровите си модули и карат виртуални автомобили на марката в онлайн състезания, и поради тази причина от компанията са взели решение да намерят най-добрите геймъри в Европа и да ги обединят в отбор Fordzilla. Първата крачка ще бъде направена по време на тазгодишното издание на форума Gamescom, където ще бъде поставено началото на създаването на национални отбори на Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания, а най-добрите играчи ще намерят място в общ европейски отбор.

"Ние във Ford имаме състезателно наследство, на което другите само могат да завиждат", коментират от Ford Европа. "Сега е времето да използваме нашите знания в света на електронните спортове- да пленим въображенията на ново поколение виртуални пилоти, да ги вдъхновим да покарат един от нашите Ford Performance автомобили".

Според данни на Ford, глобалният пазар при електронните спортове през 2019 година се очаква да генерира доходи от 1.1 млрд щатски долара, което би означавало ръст от 26.7% в сравнение с предходната. Потребителското покритие се равнява на 453.8 милиона човека, почти половината от които са дейни играчи и фенове.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: