ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?

like0 unlike0
Auto-Press 29 Jun 2020 Новини
36
0

Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?

Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?
/add_images/news/062020/s_1593410403_531.jpg
  1. Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?
  2. Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?
  3. Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?
  4. Елскутери в тест на ADAC - Кой спечели състезанието?

Електрическите скутери са във възход. По-специално младите градски хора обичат тази форма на мобилност. И така все повече и повече марки предлагат модели, които оживяват този бум на пазара. Но кой електрически скутер е най-правилният за купувача?

ADAC иска да знае това и изпробва пет машини, които могат да бъдат управлявани с лиценз А1 (125 куб.см). Акцентът в теста е върху ежедневната пригодност, ергономичност, характеристики на шофиране и управление. Резултатът - нито един скутер не успя да спечели топ-оценката „много добър“ и да победи. Два от тестваните скутери се представят задоволително, три дават добри резултати.

С най-добър резултат е най-новият модел на пазара - Silence S01. Испанският модел с цена 6490 евро убеди експертите преди всичко с добре обмислената си концепция - голямата батерия, която осигурява приличен обхват от 90 километра, може лесно да бъде извадена и транспортирана, коментират тестовите специалисти на ADAC.

След като бъде извадена, батерията се превръща в количка и може удобно да се изтегли в къщата или апартамента за зареждане без да се носи. Най-добрият спирачен път и добрите резултати при ускорение и обхват, както и място за съхранение под седалката за две каски гарантираха добри оценки във всички тестови зони.

Следват Schwalbe от Govecs и Vespa Elettrica на Piaggio на второ място. И двете машини са сходни по цена със Silence S01. Това означава, че трите най-скъпи модела заемат и в първите три места в класацията на теста.

Vespa обаче разочарова с умерената максимална скорост от 67 км/ч и изключително бавното ускорение. Освен средния по размер пробег (68 км) и постоянно монтираната батерия, електрическата Vespa има и плюсове , и убеждава със своите шофьорски характеристики и голям комфорт.

Schwalbe от Govecs предлага най-доброто шофиране, балансирано шаси и е единствения скутер в теста, предлагащ като опция антиблокираща спирачна система. При спиране тестовият скутер се проваля без ABS - при 12,3 метра от 50 км/ч той е най-лошият в тестовата таблица. Високата консумация на енергия също се забелязва - батерията издържа само 67 километра пробег.

Най-продаваният е-скутер в Германия, NIU NQi GT, можа да си осигури едва четвъртото място. В теста особено се забеляза неудобното положение на сядане, дългото време на зареждане (9,2 часа до пълно зареждане) и малкото място за съхранение на багаж.

Последният в теста и с ясно изоставане е Trinity Uranus R. В допълнение към цената, опционалната втора батерия също увеличава обхвата, но не може да компенсира лошото осветление на фаровете, трудният за разчитане дисплей и най-дългите времена на зареждане.

General Motors ще прави офроудъри по 104 000 долара за американската армия Автономно шофиране и капаните на технологията

Подобни

Само Литва ни

Само Литва ни "бие" и дава 0 преференции за придобиването на нов електромобил в Европа

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) разпространи интересна статистика, в която демонстрира какви бонуси,...

GROUPE RENAULT И GOOGLE CLOUD СИ ПАРТНИРАТ В ПОЛЗА НА ИНДУСТРИЯ 4.0

GROUPE RENAULT И GOOGLE CLOUD СИ ПАРТНИРАТ В ПОЛЗА НА ИНДУСТРИЯ 4.0

• Groupe Renault си партнира с Google Cloud, за да ускори дигитализацията на производствените си мощности и веригата на...

За по-чист въздух в градовете – Ford въвежда автоматичен електрически режим на електрифицираните си модели Custom

За по-чист въздух в градовете – Ford въвежда автоматичен електрически режим на електрифицираните си модели Custom

Технология за „нулеви“ географски зони автоматично превключва лекотоварните и пътническите автомобили Custom на Ford в електрически...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: