ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Елмоделът Mahindra e-KUV100 ще бъде лансиран след шест месеца

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2019 Новини
66
0

Елмоделът Mahindra e-KUV100 ще бъде лансиран след шест месеца

Елмоделът Mahindra e-KUV100 ще бъде лансиран след шест месеца
/add_images/news/032019/s_1552467602_248.jpg
  1. Елмоделът Mahindra e-KUV100 ще бъде лансиран след шест месеца
  2. Елмоделът Mahindra e-KUV100 ще бъде лансиран след шест месеца

Д-р Паван Гоенка, бос на Mahindra & Mahindra, обяви миналата година, че електромоделът e-KUV100 ще излезе в продажба в следата на 2019-а година, но на автосалона в Женева леко удължи срока и обеща дебют на интересния модел след шест месеца.

Д-р Гоенка сподели пред журналисти в Женева: “В близък план ние ще конвертираме сегашните си модели в електрически. Вече имаме e-Verito и ще лансираме модела си e-KUV до шест месеца, а след година и напълно електрически XUV300. През това време ще подготвиме модулна платформа за електрическите си модели.”

Mahindra e-KUV100 беше представен за пръв път по време на международния салон Auto Expo 2018 в страната-континент. Това е част от програмата на индийската компания за конвертиране на съществуващите й модели с ДВГ в електрически. Компанията настоява, че e-KUV100 е първият й електрически SUV, въпреки някои коментари на анализатори че става дума за повдигнат хечбек.

Mahindra e-KUV100 има 30-киловатов /40.79к.с. Електромотор, захранван от литиево-йонен акумулатор, позволяващ пробег с едно зареждане от над 140 км. Като опция ще се предлага бързозарядно, което ще позволява възстановяване на заряда на акумулатора до 80% за по-малко от час.

Според Mahindra бъдещето на автомобила не е само електрическо, но и свързано и работи сериозно по въпроса. Тя предлага за e-KUV100 опции като предварително охлаждане на интериора, следене на локацията на колата, дистанционна диагностика и други.

Година след лансирането на e-KUV100, Mahindra обещава дебют и за напълно електрически вариант на по-големия си модел XUV300.

Формула 1: Бонус точка за най-бърза обиколка през Сезон 2019 Citroen в Женева - Ami One е и за тези, които нямат книжка – видео

Подобни

Koenigsegg разпродаде Jesko. Производството започва след година и половина

Koenigsegg разпродаде Jesko. Производството започва след година и половина

Днес производителят на нишови луксозни хиперавтомобили Koenigsegg обяви, че компанията е разпродала цялата предвидена квота на...

Alfa Romeo с нов дом в София (Видео)

Alfa Romeo с нов дом в София (Видео)

Официалният вносител на Alfa Romeo в България- Ауто Италия, откри изцяло нов изложбен център на легендарната марка в София....

SKODA с нова хитринка в семейството Simply Clever

SKODA с нова хитринка в семейството Simply Clever

През последните няколко години портфолиото на семейството аксесоари и решения Simply Clever на SKODA непрекъснато се разширява....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: