ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DS се фокусира отново върху хидропневматиката

like0 unlike0
Auto-Press 04 Aug 2020 Новини
49
0
DS се фокусира отново върху хидропневматиката

Дните на легендарната класическа хидропневматика на окачването отдавна са в миналото на Citroen. Удобството на старата система на окачване би било пречка в съвременните системи за окачване. Но луксозната марка DS, с корени от Citroen, сега изгражда "активно окачване", за което се твърди, че е вдъхновено от историческата хидропневматика - дори ако реалната технология днес е друга.

При разработването на DS 7 Crossback инженерите създадоха контролирано от камера активно окачване: „DS Active Scan Suspension“. Тази технология е в състояние да открие неравности на пътя на разстояние до пет метра в областта пред автомобила, да ги предвиди и успешно комфортно да ги преодолее с помощта на непрекъснато управление на амортисьорите. При тази система всяко отделно колело се управлява независимо от всяко друго.

Предвиждането е водещият принцип на тази технология. Камера, инсталирана зад предното стъкло, заедно с четири сензора за наклон и три акселерометра, предоставя аналитични данни за пътните условия и всички движения на автомобила (включително скорост, ъгъл на управление, спирачки).

Данните се предават в реално време на компютър, който контролира всяко отделно колело независимо. Той непрекъснато настройва твърдостта на амортисьора според предадената информация. Резултататът е едновременно спокойно и динамично шофьорско поведение. Новият комфортен седан DS 9 също ще трябва да се възползва от тази технология.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: